A Dr. Chen Patika szakértője szerint tehetünk a jelenlegi romló magyar egészségügyi adataink javulásáért.
Többek között változatos étkezéssel tudjuk biztosítani szervezetünk számára, hogy minden szükséges vitaminhoz, nyomelemhez és aminosav forráshoz jusson. A testünkben lévő sokmilliárdnyi különböző sejt vitamin- és nyomelem-igénye más és más, ezért annyira lényeges, hogy figyeljünk a sokszínű, változatos táplálkozásra. Egészségünk megőrzése érdekében együnk naponta többször, de keveset.
A legideálisabb a napi ötszöri étkezés; reggel lakjunk jól, együnk ebédre is jót, de vacsorára csak keveset! Sózzunk kevesebbet, és kerüljük az olajban sült ételeket. Együnk lassan, rágjunk nyugodtan, hogy az emésztés már a szájban elkezdődhessen.A hagyományos kínai gyógyászat alapelveit követve ajánlott kevesebb pácolt és füstölt ételt, valamint sokkal több friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Ha több antioxidánst juttatunk a szervezetbe, növeljük a sejtek természetes védekező- és ellenálló-képességét. A sok zöld növény fogyasztása pedig a klorofilltartalom (Green Master) miatt kedvezően hat a szervezetre, magyarázta a TCM szakértő.
A fokhagyma jótékony hatásáról már Magyarországon is rendkívül sokat lehetett hallani, érdemes tehát minél többet használni belőle főzés közben. A fokhagyma kellemetlen illatát nem kedvelők ugyanakkor nyugodtan fogyaszthatnak fokhagymaolaj-kapszulákat, ezáltal biztosítva a kedvező hatást. Hideg ételek helyett inkább a meleg folyadékokat javasolt előnyben részesíteni (levesek, kásák, szűztea, zöld tea stb.), mivel ezek tehermentesítik emésztőrendszerünket. Ugyanakkor az alkoholfogyasztás inkább kerülendő, különösen éhgyomorra, ekkor ugyanis a szeszesitalok rendkívüli módon károsítják a gyomor nyálkahártyáját. Emésztőrendszerünket gyógyteákkal érdemes támogatni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.