Atkins étlap

recept
PUBLIKÁLÁS: 2010. március 06. 00:00
És íme az Atkins diétához még néhány ötlet sok zöldség és gyümölcs alapanyaggal. Ha mindet kipróbáltad, jön a következő recept halom.

És íme az Atkins diétához még néhány ötlet sok zöldség és gyümölcs alapanyaggal. Ha mindet kipróbáltad, jön a következő recept halom.

Tejszínes szederleves (ch: 5,4 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- Citromlé

- Fahéj, szegfűszeg

- Édesítőszer

- Vaníliás pudingpor (cukor nélküli) 5 dkg

- Szeder 30 dkg

- Tejszín 2 dl

A szedert kb 1 liter vízben megfőzzük. Közben a pudingport a tejföllel, tejszínnel és az édesítőszer­rel elkeverjük, és hozzáadjuk a szederhez. Ezután újra forraljuk, majd hagyjuk. kihűlni. Tálaláskor ró­zsa és mentalevéllel díszíthetjük.

Tandoori csirkecomb, currys párolt karfiollal (ch: 16 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- 4 db egész csirkecomb (tisztítva, tokozva)

- Fokhagyma

- Babérlevél, étolaj, Erős Pista, curry, delikát

- Citromlé

- Tandoori fűszerkeverék (ha nincs, fahéj, gyöm­bér, kömény, pirospaprika, szegfűszeg keveréke)

- 1 dl tejföl

- 1 kg karfiol

- Margarin

A karfiolt rózsáira szedve, tisztítva vízben, mely­hez margarint adunk, megpároljuk. Ezután leszűr­ve, curryvel ízesítve még egy kevés margarinon át­pirítjuk.

Az olajat az összes fűszerrel összekeverjük, a csirkecombokat ezzel dörzsöljük be, egy napig állni hagyjuk ebben a pácban hűtőben, lezárva. Tradicio­nálisan cserépedényben készül, de ha nincs, sütő­ben, tepsiben is elkészíthető, csak figyeljünk arra, hogy alufóliával takarjuk le.5102Spárgás-gombás csirkemellragú (ch: 6,5 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- Csirkemell 0,5 kg kockára vágva

- Vöröshagyma egy fej, apró kockára vágva

- Só, bors, étolaj, petrezselyem zöld

- Gomba 30 dkg

- Spárga 30 dkg

Kevés olajon a vöröshagymát megfuttatjuk, majd rádobjuk a csirkemellet, gombát és a spárgát. Ke­vés húslevest adunk hozzá, és puhulásig pároljuk. Majd forrón tálaljuk.

Ez egy nagyon gyorsan, és könnyen elkészíthető alacsony szénhidrát tartalmú étel.

Tojáskrémes sonkatekercs (ch: 1,8 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- 8 szelet gépsonka

- 8 db tojás

- Margarin, mustár, só, bors

- Fél szál póréhagyma

- Zselatin

A tojásokat megfőzzük, majd turmixba helyez­zük, hozzáadjuk a margarint, mustárt, sót, borsot, és kevés póréhagymát. Összeturmixoljuk, és hab­zsákba töltjük. A sonka szeletekre fújjuk, és felte­kerjük. A két végét spricceljük, majd kevés zselatint főzünk, és ezzel átfényezzük a tekercseket. A végen krémmel díszítjük, petrezselyem zölddel koronáz­zuk.

Muszaka (ch: 14,5 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- Cukkíni kockára vágva 40 dkg

- Fokhagyma

- Padlizsán 30 dkg karikára vágva

- Paradicsom 10 dkg karikázva

- Pulykamell darálva 30 dkg

- Vöröshagyma 1 fej

- Kömény, só, szerecsendió

- Parmezán 10 dkg reszelve

- 2 dl tejszín

- 2 db tojás

- Margarin diónyi5103A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkari­kázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A paradicsomot megmossuk, dombo­rú felén keresztirányban bevágjuk a héját. 1-2 perc­re forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, könnyedén lehántjuk a héját. Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk. A hagy­mát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát fel­karikázzuk.

Elkészítés: felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fok­hagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, le­csepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük a cukkínivel együtt. Papír­kendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot. A sü­tőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára lerakjuk a padlizsán és a cukkíni felét, rásimítjuk a paradicsomos ragut, aztán a maradék padlizsán következik. Végül, kissé egymásra csúsztatva, a 3 felkarikázott paradicsom. A tejszínben elkeverjük a tojásokat belereszeljük a parmezán sajtot, sóval, borssal, frissen reszelt sze­recsendióval ízesítjük, a rakottasra öntjük, és a for­ró sütőben pirosra sütjük (40-45 perc).

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.