Mit tegyünk, hogy ne legyünk influenzásak? És hogy minél több energiát tudjunk magunkhoz venni?
A makrobiotika energetikailag középpontos ételeket készít.
A tavaszi tisztító ételek lényege: mivel a télen, több olajjal, sóval főztünk, hogy ne fázzunk, több nehéz ételt ettünk, hogy több energiánk legyen. Így több lerakódás keletkezett, amitől meg kell tisztítani a szervezetünket.
Nem fázunk meg és nem betegszünk meg, ha a testüregeinkben nincsenek nyálkák, amiben gombák, baktériumok, paraziták tudnak lakni.
Speciális tisztító alapanyagok: árpa, shitake gomba, tengeri füvek, miszó, jégcsapretek, lótusz, hosszan érlelt sós savanyúk.
Tisztító levesek: árpa levesek, miszó leves, jégcsapretekkel. shitakeval, lótusszal.
?A tavasz tisztító ételei? arról szól, hogy a civilizáció ételei, a finomított liszt és cukor fogyasztása miatt nyálka alakul ki a szervezetben, a béltraktusban, arcüregben, ezt a nyálkát ki kell ürítenünk. A tej- tejtermékek, sajt, halálos étel, nőgyógyász által ellenjavallt: cisztát, endiometriosist okoz!
Nyálka van a szervezetben, meg kell tőle szabadulni, és akkor nem leszünk influenzásak.
Feladatunk, hogy a többi testüregben kialakult lerakódástól is meg kell szabadulni.Gyógyital nőknek és férfiaknak:
Jégcsapretket és lótuszgyökeret lereszeljük 50-50%-ban. Vizet melegítünk, pár percig főzzük, majd leszűrjük, a levét iszunk. A gyógyitalokat melegen isszuk. A retek- lótuszgyökér reszeléket raguhoz, rizshez adhatjuk.
Lótuszgyökér: Hévizi tóban levő vizililiom gyökere, ez oldja a szervezetben lerakódott nyálkát, íly módon gyógyítja az arcüreg, homloküreg, hallójárat gyulladást. Tisztítja a vastagbél lerakódásait.
A tél kemény megfagyott föld enged ki, jön az energia alulról felfelé. Amikor én gyógyultam fel, annyira jó volt, hogy a gyógyulás utolsó szakaszában tavasz lett, kisütött a nap.
Petőfi megírta, hogy a ?virágnak megtiltani nem lehet, hogy ne nyíljék, ha jő a szép kikelet?
Elemi erővel indul a természet, az állatok érzik a tavaszt.
Itt a tavasz, rügyezik minden. Fokozottabb a hangulat, mint eddig volt.
Csírákat igazából akkor fogyasztunk, amikor a természet is elemi erővel hajt.Csíráztatás: brokkoli, vagy bármi más mag, ami csíráztatásra van, beletesszük a csiráztató edénybe, leöblítjük, lecsöpögtetjük. Csíráztató edényt lehet vásárolni bioboltokban. Csak egyszer kell megvenni, és a következő 50 évre megoldottuk ezt a dolgot.
A csíráztatásra készített magon nem szabad, hogy álljon a víz, mert megrohad. Minden nap le kell öblíteni! Nem szabad kihagyni egy napot sem, mert megrohad!
Másnap, harmadnap már kezd nőni a csíra. Hat nap alatta már tele lesz az edény csírával. Napraforgó gyorsan csírázik, búzát, azuki babot. Kicsit ki is lehet tenni a napra is.
Elemi erővel nő, és akkor ezt az elemi erőt, ami hihetetlen módon megy, és annak megfelelő enzimeknek energiát adó, azt szépen átvesszük.
Ősszel, amikor húzódik össze a föld, meg vonul ki, akkor nem szórunk csírát.
Azt az energiát vesszük magunkhoz, ami a csírákban van. Június-júliusig esszük a csírákat, amíg hajt a természet, amikor visszavonul, nem fogyasztunk csírát, nem megyünk szembe a természettel. Megszokta a szervezetünk, hogy visszahúzódik, húzódjunk vissza.
A csíra fogyasztása: Mindent csírával szórunk: levest, főtt ételt, szendvicset.
Beáztatott barnarizst főzzük csírával az is nagyon finom.
Csiripiszli, csíramálé: kicsirázott búza csíra barnarizzsel összefőzve mézédes, nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.