A gabonapehelyben több a cukor, mint a fánkban

Bendő
PUBLIKÁLÁS: 2009. december 19. 00:00
A brit gabonapehely-gyártókra alaposan ráhúzták a vizes lepedőt, miután a Channel 4 egyik műsora felfedte, a legjobb márkájú termékekben igen sok a cukor és a só.

A brit gabonapehely-gyártókra alaposan ráhúzták a vizes lepedőt, miután a Channel 4 egyik műsora felfedte, a legjobb márkájú termékekben igen sok a cukor és a só.

A film tanúsága szerint a Kellogg?s Frosties 30 grammjában több a cukor, mint a Tesco lekvárral töltött fánkjában. Míg a lekváros fánk 8,6 g cukrot tartalmaz, addig az említett gabonapehely 11,1 grammot. A többi híres termék közül a Nestlé Honey Cheerios 10,53 grammot, a Coco Pops pedig 10,2 grammot. Az egyik legkedveltebb Kellogg?s kukoricapehely sótartalma magasabb a Walkers Ready sós kekszénél is.

A Brit Szív Szövetség kezelési irányvonal-igazgatója, Mubeen Bhutta egységes címkézés iránti igényüket fejezte ki: ?Szeretnénk, ha minden terméket egységes címkézési rendszerrel látnának el, hogy a szülők eldönthessék, mit vesznek meg. Szerintem nagyon meglepődnének, ha kiderülne, hogy az egészségesnek reklámozott kukoricapehelyben több a cukor, mint a fánkban.?
14791
Míg az alapítvány azzal vádolja a gabonapehely-gyártókat, hogy megtévesztik a fogyasztókat azon állítással, hogy termékeik egészségesek, a Kellogg vállvetve igyekszik bizonyítani igazát, mely szerint a pelyhek sokkal kevesebb cukrot tartalmaznak, mint más édességek.

"Valójában egy adag Frostiesben vagy Coco Popsban csak annyi a cukor, mint egy pohár narancslében vagy egy banánban. Nem árt megjegyezni, hogy egy fánk 14-szer annyi zsírt rejt magában, mint a Frostiesból egy tálnyi.? ? árulta el a Kellogg?s szóvivője.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.