Hozzávalók (6 adaghoz):
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl zsíros tej (lehetőleg házi)
- 3 nagy tojás sárgája
- 30g porcukor
- 90g mentás csokoládé, apróra vágva (vagy csokoládé és néhány mentalevél apróra vágva)
Elkészítése:
Melegítsük fel a tejszínt és atejet egy nagy serpenyőben. Verjük fel a tojás sárgáját és a cukrot egy tálban, amíg krémessé nem válik. Öntsük hozzá a forró tejszínt, folyamatos keverés mellett.
Öntsük a keveréket vissza a serpenyőbe, és lassan hevítsük, kevergessük, amíg a puding besűrűsödik a keverőn. Szűrjük le a pudingos masszát egy tálba, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le.
Tegyük az egészet fagylalt készítőbe, amíg besűrüsődik, majd adjuk hozzá a mentás csokoládét és jól keverjük össze.
Ha nincs fagylaltot készítő gépünk, tegyük a csoki nélküli masszát a fagyasztóba, hagyjuk fagyni 2 óráig ( első órában kb. kétszer keverjük át). 5 - 10 perccel tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, és porciózzuk ki gömbökben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.