Az észak-kínai Tiencsin város műegyetemén kifejlesztett eszközzel kimutathatók patogén, vagyis kórt okozó baktériumok és a túl nagy mennyiségű gyógyszermaradványok.
A tesztcsík - laboratóriumi körülmények között - élelmiszerekben több mint 60 kémiai tényezőt volt képes azonosítani és színe elváltozásával kimutatni. Kínában gyakoriak az élelmiszerhamisítási botrányok.
Vang Suo, a tiencsini egyetem helyettes vezetője kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszerek ellenőrzése többnyire bonyolult és összetett folyamat, amelyhez laboratóriumokra és speciális berendezésekre van szükség. Ennek ellenére a tesztcsík alkalmas sok káros anyag azonosítására néhány perc leforgása alatt.
A fejlesztők nagy reményeket fűznek a tesztcsíkhoz, arra számítanak, hogy komoly érdeklődés jelentkezik majd iránta. A kutatócsoport 13 országos szabadalommal jegyeztette be a terméket, és most azon dolgoznak, hogy a lehető legkisebbre szorítsák az előállítás költségeit, vagyis, hogy mind több ember számára elérhetővé váljon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.