Pikáns batátakrémleves

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2013. január 25. 14:52
Hozzávalók 2 fő részére

A hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség magyar neve igen megtévesztő. Az édesburgonya, vagyis a batáta nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyafélékhez, de nem az.

Hozzávalók 2 fő részére

300 g batáta

3 dl hús alaplé

1 mogyoróhagyma

1 kis gerezd fokhagyma

1 kicsi chilipaprika

fekete bors

frissen reszelt szerecsendió

2-3 ek olívaolaj

csiposfuszeresedesburgonyaleves640

Elkészítés

A meghámozott batáta húsát kicsi, egyforma darabokra vágjuk, fóliával bélelt tepsire tesszük. Lefedjük és 200 fokos sütőben puhára sütjük (15-20 perc).

A mogyoró-és a fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A végén hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sült batátát és felforraljuk a levest.

A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük. Ekkor jön a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Egyet forralunk még rajta és kész is a finom burgonya krémleves.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.