Hozzávalók 2 fő részére
300 g batáta
3 dl hús alaplé
1 mogyoróhagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 kicsi chilipaprika
só
fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
2-3 ek olívaolaj
Elkészítés
A meghámozott batáta húsát kicsi, egyforma darabokra vágjuk, fóliával bélelt tepsire tesszük. Lefedjük és 200 fokos sütőben puhára sütjük (15-20 perc).
A mogyoró-és a fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A végén hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sült batátát és felforraljuk a levest.
A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük. Ekkor jön a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Egyet forralunk még rajta és kész is a finom burgonya krémleves.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.