A Stanford Egyetem kutatása szerint nincsen igazán bizonyíték arra nézve, hogy a bioélelmiszer egészségesebb lenne. A Dena Bravata vezette kutatócsoport rengeteg tanulmány eredményeit összevetve jutott erre a megállapításra. Nincs határozott bizonyíték arra, hogy a bioalapanyagok több tápanyagot tartalmaznának, vagy kevésbé lennének egészségkárosítóak, bár az tény, hogy aki ilyen élelmiszert fogyaszt, az kevesebb permetezőszerrel kerül kapcsolatba.
A kutatócsoport több ezer tanulmányt nézett át, amiből kiválasztották a 237 legrelevánsabbat. Ezek között volt 17 olyan tanulmány, ami a bio- illetve hagyományos ételeket fogyasztó lakosságról készült, továbbá 223 olyat, ami a különböző ételekben megtalálható tápanyag, baktérium, gomba és növényvédőszer mennyiségét vetette össze.
Az így nyert adatok alapján úgy tűnik, a bioélelmiszer nem szerepelt jobban, mint a hagyományos ételek. A vitaminok tekintetében nincs konzisztens eltérés, mindössze egy tápanyag - a foszfor - az ami nagyobb mennyiségben található meg az organikus ételekben. Mivel elég kevés ember szenved foszforhiányban, klinikai szempontból ez a különbség elhanyagolható.
A bio és a hagyományos tej között nem volt eltérés a fehérje és zsír mennyiségében, bár néhány tanulmány szerint a biotej jelentősen több omega-3 zsírsavat tartalmaz. Rengeteg elmézés után sem sikerült különbséget kimutatni a gyümölcsök és a zöldségek tekintetében. Bár a kutatók úgy találták, a biotermékek kevésbé szennyezettek a különböző növényvédő szerektől, azt azért vegyük figyelembe, hogy nincs száz százalékosan tiszta élelmiszer.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.