Bemutatunk három fantasztikus wok receptet, amelyet otthon bátran ki is próbálhatunk.
Bambuszos tészta
Különleges bambusszal készült tészta amelyet wokban érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
30 dkg kínai vagy más tészta, 3 db friss chili paprika, 20 dkg bambuszrügy konzerv, 2 zeller,1 kisebb gyömbér, 4 új hagyma, 4 kanál olaj, 2 kanál rizsbor vagy sherry, 4 kanál szójaszósz, só, és friss petrezselyem.
A tésztát főzzük, ki majd hideg vízzel öblítsük le és zűrjük le.
A chilit is mossuk meg és aprítsuk fel. A bambuszrügyet csöpögtessük le egy szűrön keresztül és vágjuk fel vékony csíkokra. Ezután az össze s többi zöldséget hasonlóan dolgozzuk fel.
Egy wokban hevítsük fel az olajat és tegyük bele a gyömbért, a hagymát, a zellert és a chilit pirítsuk, meg majd adjuk hozzá a bambuszrügyet és egy másfél percig süssük össze.
Ha kész adjuk hozzá a tésztát, a rizsbort, a szójaszószt, és jól forgassuk át őket. A végén ízlés szerint adjunk hozzá sót, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Ananászos csirke
Finom könnyű fogás akár fogyókúrázók is kipróbálhatják.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé, 2 kanál keményítő, 1 tojásfehérje, 1 doboz ananászkonzerv, 3 kanál olaj, 1 kanál rizsbor, 1 snidling.
A csirkét megmossuk, megtöröljük és csíkokra vágjuk.
A keményítőt elkeverjük 2 kiskanál vízzel, a tojásfehérjével és sóval. Hozzáadjuk a húst és elkeverjük.
A wokot felhevítjük, beleöntjük az olajat és a forróolajban a húst világos barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az ananászt, meglocsoljuk rizsborral és némi ananász lével összeforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük sóval és snidlinggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.