Hozzávalók
6 szelet füstölt lazac
18 db fehér vagy zöld bébi spárga
1 kk cukor
vinaigrettehez
50 ml extra szűz olívaolaj
1 tk balzsamecet
½ citrom leve
só, bors
1 tk dijoni mustár
Elkészítés 6 fő részére
A spárgát megtisztítjuk, majd blansírozzuk sóval és cukorral ízesített vízben, 2 percig. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, hidegebb helyen.
A vinaigrette-hez az összes hozzávalót egy mély tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan elkeverjük. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza itatjuk. A spárgákat hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.