Spárga füstölt lazac köntösben

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 05. 11:35
Hozzávalók

A halban így a lazacban levő eszenciális zsírsavak, azaz az omega 3 és omega 6, fogyasztása ajánlott, mert pozitív hatást gyakorolnak a szívre és az érrendszerre

Hozzávalók

6 szelet füstölt lazac

18 db fehér vagy zöld bébi spárga

1 kk cukor

vinaigrettehez

50 ml extra szűz olívaolaj

1 tk balzsamecet

½ citrom leve

só, bors

1 tk dijoni mustár

spargafustoltlazackontosben480

Elkészítés 6 fő részére

A spárgát megtisztítjuk, majd blansírozzuk sóval és cukorral ízesített vízben, 2 percig. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, hidegebb helyen.

A vinaigrette-hez az összes hozzávalót egy mély tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan elkeverjük. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza itatjuk. A spárgákat hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.