Tisztulj, szépülj ananásszal!

méregtelenítés
PUBLIKÁLÁS: 2015. július 23. 19:00
A lenge, nyári ruháinkat viselve a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Frissítsük hát fel magunkat a csodatevő ananásszal!

A lenge, nyári ruháinkat viselve a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Frissítsük hát fel magunkat a csodatevő ananásszal!

Ép testben ép lélek

Mindenki számára fontos, hogy a fürdőruhaszezon ideje alatt is megállja a helyét, akár csak saját maga előtt. Ha belsőnk rendben van, sugárzunk, de a biztos siker érdekében érdemes egy pár kilót "lepakolni" magunkról. A recept pofon egyszerű!

Ananászt ananásszal

Ha nem akarjuk sanyargatni magunkat null kúrával, turmixokkal és speciális diétákkal, elég, ha minden nap fogyasztunk egy darab ananászt. Persze nem mindegy, hogy milyet! A konzervbe szorult gyümölcsből éppen a csodatevő fehérjebontó, a zsírégetést elősegítő bromélia enzim hiányzik. Ezért fontos, hogy friss gyümölcsöt szerezzünk be a cukrozott, hőkezelt konzervlakó helyett.

Ananas

Mikor együk?

A gyümölcsöt ajánlott a nap első felében enni, de az ananász a nap bármely szakában csak hasznunkra válhat! A friss gyümölcs, és a belőle készült lé is tökéletes kiegészítője bármely diétás étrendnek, hiszen fogyasztása garantáltan csökkenti az édesség utáni vágyat. A kalóriaszámlálók számára hasznos információ lehet, hogy a gyümölcs száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

Ha a test takarításra szorul..

Bátran keressük ismét az egzotikus élményt! Ananász barátunk segít a méreganyagok gyorsabb ürítésében, és a savasság csökkentésén keresztül a savbázis egyensúly megtartásában. Vitamintartalmának köszönhetően a takarítással egyidejűleg "be is rendezi" szervezetünket C-vitaminnal, káliummal, folsavval és rostanyagokkal. Ezáltal pedig vérlemezke képződésünk és gyomornyálkahártyák is normálisan működhet. Csodaszerünk ajánlott meghűlés és vérszegénység esetén is.

ananas

A reformkonyha része

Ananászként bizonyára félhetnénk a mesterszakácsoktól, és az egészséges életmódot kedvelő családanyáktól, hiszen csupán a gasztronómiai élmény fokozására is egyre többen használják a gyümölcsöt.Sajtokhoz, köretekhez, szárnyas húsokhoz vagy akár grillezve is ízletes, sőt a tenger gyümölcseinek szerelmesei garnélarákhoz is társítják.

Abban biztosak lehetünk, hogy az ananász illatával, zamatával, színével és állagával majd minden érzékszervünkre kellemesen hat, így megéri a sok esetben macerás pucolás. A kényelmesebbek pedig már pucoltan is leemelhetik a szupermarketek polcairól.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.