A munkahelyi unalom hatására a legtöbben csokit vagy más egészségtelen ételt nassolnak. Ez azonban nem csak a fizikai és mentális egészségüket fenyegetheti, hanem a legújabb kutatások szerint munkahelyi teljesítményüket is.
A csokoládé és a kávé a legtipikusabb irodai unaloműzők közé tartozik, pedig a nassolás nemcsak rossz megoldás, hanem még egészségtelen is. Brit kutatók 102 irodában dolgozó alkalmazottat kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran fordul elő velük, hogy unatkoznak, és olyankor mit tesznek ellene. A válaszadók 25 százaléka elismerte, hogy krónikusan unatkozik munkája során, és olyankor csokit eszik, vagy megiszik egy kávét. A fásultabb dolgozók azonban elárulták, hogy a nap végén alkoholos italokat szoktak inni. A megkérdezettek 80 százaléka emellett bevallotta, hogy a fellépő unalom miatt kevésbé tudnak a munkájukra koncentrálni, és ilyenkor gyakran hibáznak is. A dolgozók fele ráadásul az unalom miatt vált munkahelyet is.
"A legfontosabb eredmény az, hogy kiderült, a munkahelyi unalom igénytelen munkát eredményez. A vezetőknek ezért meg kell vizsgálniuk, hogyan csökkenthetnék a munkahelyi unalmat, valamint, hogy hogyan ösztönözzék egészségesebb megküzdési technikákra alkalmazottaikat" - mondta el a kutatás vezetője, Dr. Sandi Mann a Central Lancashire Egyetemről.
A tanulmány a brit Psychological Society januári számában jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.