Pápai Jocit Caramel rángatta ki a gödörből

Az eurovíziós dalfesztiválra készülő énekes egy időben már felhagyott volna a zenéléssel, ha nincs két igaz barátja, akik lelket öntöttek belé.
Az eurovíziós dalfesztiválra készülő énekes egy időben már felhagyott volna a zenéléssel, ha nincs két igaz barátja, akik lelket öntöttek belé.

Elképesztő őszinteséggel beszélt Pápai Joci élete legsötétebb időszakáról. 12 évvel ezelőtt, miután kiesett a Megasztárból, sokáig attól rettegett, hogy eltűnik a süllyesztőben, és nem tud majd maradandót alkotni. Szerencsére mellette volt Caramel és Majka, akik mindenben támogatták, így a segítségükkel túlélte a nehézségeket.

– Annak idején Caramellel már az előválogatón egymásra hangolódtunk, és olyannyira összebarátkoztunk, hogy amikor továbbjutottam, már a második nap nála aludtam, hogy ne kelljen feljárnom vidékről. A barátságunk azóta is töretlen, hiszen életem legnehezebb időszakában is támaszkodhattam rá. Voltak olyan pillanataim, amikor azt hittem, abbahagyom a zenélést, de ő és Majka mindig kirángatott a gödörből. Persze a legkeményebb belső harcokat már egyedül kellett megvívnom – árulta el A Dal győztese, aki azt is elmondta, hogy nincs sok barátja, de akik mellette állnak, azokban maximálisan megbízik. Persze ez nem jelenti azt, hogy Caramel nem tud elfogulatlan lenni a ba­rátjával.

Majkával évek óta a legjobb barátok © Vaskó Tamás

– Sokáig vívódtam, amikor megtudtam, hogy Joci is indul A Dalban, de megbeszéltük, hogy az objektív zsűrizésem nem fog kihatni a barátságunkra – tette hozzá Caramel, aki persze nem egy személyben döntött arról, hogy barátja nyeri a versenyt.

A rivaldafényben azonban nem csak barátságok köttetnek, a rajongók is gyorsan szaporodnak. Joci arról is beszélt, hogy amióta feltűnt a képernyőn, nők hada dongja körül, mit sem törődve azzal, hogy ő házas ember.

– Bizony vannak olyan rajongóim, akik nem tartják tiszteletben a házasság szentségét, és olykor egészen furcsa üzeneteket kapok. Próbálom helyén kezelni a dolgokat, de már hozzászoktam a tisztességtelen levelekhez – nevetett Joci, aki A Dal óta csak még népszerűbb lett, de őt ez egyáltalán nem érdekli.

– Sosem foglalkoztatott a hírnév és a csillogás. Most, az eurovízió után is szeretnék megmaradni annak az egyszerű vidéki gyereknek, akinek megismert a közönség. Nekem az a fontos, hogy a dalom megmaradjon az emberekben, és felnyissam vele mindenkinek a szemét arra, ami fontos az életben – fejtette ki az énekes.

Caramellel már a Megasztár alatt egymásra hangolódtak, barátságukat az sem kezdte ki, hogy A Dalban Caramel zsűrizte Jocit © Vadnai Szabolcs