Otthonában hunyt el Komár László

Ma hajnalban halt meg a magyar Elvisnek is nevezett énekes. 67 éves volt. Komár László október elején került kórházba tüdőembóliával, akkor öt percen múlt az élete. Október 17-én felesége karjai közt tér örök nyugovóra.
Ma hajnalban halt meg a magyar Elvisnek is nevezett énekes. 67 éves volt. Komár László október elején került kórházba tüdőembóliával, akkor öt percen múlt az élete. Október 17-én felesége karjai közt tér örök nyugovóra.

Az előadóművész régóta gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Komár sokáig titkolta állapotát, azonban pár hete válságos állapotban, tüdőembóliával szállították kórházba. Ekkor sikerült megmenteni az életét. Végül otthonában, harmadik - ötödik - felesége karjai közt halt meg szerda hajnalban. Komár László korábban beszélt arról, hogy kétszer is rákos volt, a daganatot a lábában találták, amire egy ideig kemoterápiát kapott, de végül szerinte nem az, hanem a vitaminok gyógyították meg.

Otthonában hunyt el Komár László

Megromlott egészségi állapotát állítása szerint leginkább annak köszönhette, hogy negyedik feleségével a viszonya nem volt éppen harmonikus. Többször szerepelt magánéleti válságával a bulvárlapok címlapján, sőt, exneje azzal is megvádolta, hogy verte. Erzsébet 30 évvel volt fiatalabb az énekesnél, ami Komár szerint a vesztüket okozta. "Az ágyban tökéletes volt a kapcsolat, de teljesen más világ voltunk" - nyilatkozta Hajdú Péternek tavaly decemberben. Erzsébet 25 millió forintot követelt a válás után, amire az énekes így reagált: "a törvényadta lehetőségeken belül mindent kihasznál, hogy kiforgasson a vagyonomból".

Komár mindig büszke volt rá, hogy imádják a nők. Élete során ötször nősült, mostani feleségét, Krisztinát kétszer vette el. Vele több, mint 30 évvel ezelőtt találkoztak, házasodtak össze, majd elváltak. Több évtizeddel később - két éve - ismét összekötötték életüket. Az énekes megpróbálta titokban tartani a házasságot, mert előző felesége nem nézte jó szemmel a kapcsolatot. Végül októberben ismerte el a nyilvánosság előtt, hogy ismét házasok.

Komár László 2005-ben jelentette meg önéletrajzi könyve Táncoló fekete lakkcipő címmel, amelyben nem titkolta, hogy alkoholproblémai voltak. Idén a Mokka reggeli műsorában Kárász Róbertnek újságolta el, hogy gyakorlatilag két éve egyáltalán nem iszik. Az elhatározás mögött a testsúlyának gyarapodását állt, hiszen majdnem száz kilóra hízott. "A versenysúlyom 85-86 kiló" - és azt is hozzátette, cseppet sem hiányzik már neki az alkohol.

Gyászol a szakma

Sokan gyászolják, többek között Hajdú Péter, aki ma reggel ezt írta róla Facebook oldalán: "Ma adta volna élete utolsó interjúját nekem! Nagyon készült rá, szeretett volna elbúcsúzni a rajongóitól. Sajnos nem volt rá lehetősége. Ma reggel meghalt egy barátom. Ma reggel meghalt Komár László! Isten nyugosztaljon Laci!!!!!"

A magyar Elvis Presleynek is nevezték, hiszen Rock and Roll slágereivel vonult be a magyar zenetörténetbe. Az énekes elmondása szerint ez számára megtisztelteés volt, hiszen ő maga is rajongott Elvisért.

Komár László 1944. november 28-án született Adásztevel városában Komár Márton és Kovács Irén gyermekeként. 1962–1965 között a Scampolo, majd 1965–1967 között a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon. 1967-től ismét a Scampolo tagja, szólistaként. 1969–1970 között az Atlas, és a Bergendy-együttessel lépett fel. 1971–1972 között a Non-Stop együttes énekese volt.

Ekkor jelent meg első szólókislemeze Jóbarátom címmel. 1973-ban a Szemek, Szájak, Szívek együttes tagja volt. 1977-ben jelent meg Sprint című nagylemeze. 1981-ben jelenik meg első nagylemeze: Pepita, melyet azóta számos újabb követett.

2011. november 28.-án Hungaroton kiadó Életműdíjat adományozott neki.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors