Eltemették Andorai Pétert

Megrendülten, könnyeivel küszködve vett végső búcsút Andorai Pétertől volt felesége, Ábrahám Edit és fiuk, ifj. Andorai Péter tegnap, a Farkasréti temetőben. A Nemzet Színészét még az égiek is megsiratták, az eső ellenére is közel százan vettek végső búcsút tőle, többek között Haumann Péter, Almási Éva, Szacsvay László, Bánsági Ildikó, Reviczky Gábor, Kern András, Cserhalmi György, Koltai Lajos, és Csákányi Eszter. Eperjes Károly régi jó barátja volt Andorai Péternek, akivel már fiatal korukban egy fontos megállapodást kötöttek.

Ábrahám Edit és közös fiuk egymást támogatta a gyászban © Bánkúti Sándor

– Amikor Petike felhívott azzal a rá jellemző finom hangon, mindig elérzékenyültem. Sosem neveztük egymást barátomnak, megbeszéltük, hogy ha eljön majd az az idő, és az egyikünk túléli a másikat, a másik mondja a búcsúztatóját – mondta Eperjes, aki Andorai végakaratát teljesítve Szabó István filmrendezőt is felkérte egy beszédre.

Eperjes Károly és Cserhalmi György © Bánkúti Sándor

– Méltóság és csend áradt belőled. A világban nem figyelnek egymásra az emberek, te tudtál figyelni: a feléd áradó gondolatra, érzelmekre. A csend, a figyelem nagy művésze voltál. Nem tudom most, hol vagy, nem tudom, ki van melletted, talán Latinovits, Őze Lajos, Bessenyei, Kállai vagy Gábor Miklós, Ruttkai Éva vagy Dajka… Nem tudom, de kérlek, még figyelj ránk – mondta az Oscar-díjas rendező.

Szabó István © Bánkúti Sándor

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors