RECEPT

Itt a titok! Így készül a magyar TikTok-sztár kedvenc kajája

Buster

Létrehozva: 2024.06.17.

Ani és Öcsi hamar belopták magukat a szívünkbe, hiszen a lassan 250 ezer követővel rendelkező TikTok oldalukat egyszerűen nem lehet megunni, vagy nem szeretni. Megkérdeztük Anit, mi Öcsi kedvenc étele…

Magyarországon nem könnyű hatalmas nézettségeket elérni főzős, vagy éppen kajálós videókkal, hiszen nálunk ez amolyan hagyomány, így szinte Dunát lehet rekeszteni a gasztro-tartalmakkal. Ezét is érdemes odafigyelni Farkas Sándorra, vagyis Öcsire és a feleségére Anira, akik valahogy forradalmasították az eszem-iszom, dínomdánom videók világát. 

TikTok
Öcsi és Ani a TikTok sztárházaspárja (Fotó: Facebook)

A Bors szombaton mutatta be a házaspárt és a hatalmas sikerre való tekintettel, most arra kértük Anit, árulja el Öcsi kedvenc ételének receptjét.

Ani anyukájának főztje Kisújszállás-szerte híres volt

De mielőtt ismertetnénk, miből és hogyan készül náluk a babgulyás, Ani elárulja, kitől tanult főzni és mit készített Öcsinek először, szerelmük hajnalán. – Édesanyámtól tanultam főzni, ahogy a lányok álltalában, én is ott sertepertéltem a szoknyája mellett a konyhában. Amíg ő élt, Kisújszálláson igazi legenda volt a tyúkos káposztája, amit a mai napig nem tudok úgy elkészíteni, ahogyan ő készítette. 

Pont ma főztem, de nem lett olyan…

 – kezdte lapunknak Ani, akitől az újsütetű TikTok sztár, Öcsi vette át a szót – Csak szerénykedik! Pont olyan jó, ha nem jobb ez a tyúkos káposzta! Na, de meséld el, hogy a túró rudi után mi volt az első kaja, amit kértem tőled! – kiabált a telefonba Öcsi, mire a felesége felnevetett és belekezdett a történetbe. 

Nem is szereti...”

Öcsi Cegléden lakott és meghívott magukhoz. Kijött elém az állomásra, majd kisült, hogy egész este egyedül leszünk otthon, mert az anyukája éjszakás volt a kórházban. Én kérdeztem, mit főzzek neki, mire rávágta, hogy pörköltet… Persze elkészítettem és amikor reggel az anyukája hazaért, nagyon csodálkozott, mivel a fia egyenesen utálja a pörköltet. Kisült, hogy annyira zavarban volt, hogy csak rávágta az első kaját, ami eszébe jutott – nevetett Ani, aki végül babgulyásával győzte meg a férjét arról, hogy csak az ásó, a kapa és a nagyharang választhatja el tőle. 

Íme a babgulyás, ahogy Öcsi szereti!

A háziasszony pontos mennyiségeket nem mondott, mivel ő egy regimentnek is elégséges mennyiséget szokott főzni ebből az ételből, mivel a család minden tagja és még a szomszédok is sorban állnak, ha ez az étel van soron náluk.

Hozzávalók: 

– tarkabab

– sárga és fehérrépa

– zeller

– karalábé

– petrezselyemzöld

– hagyma

– krumpli

– füstölt sertéscomb

– füstölt nyúlja (bordaporc)

– sertés karaj

– só

– bors

– pirospaprika

– delikát

– liszt a rántáshoz

– sűrített paradicsom

– olaj, vagy sertészsír

Így készül:

A jó tarkababot, áztatás nélkül felteszem főni az apró, takaros kockára vágott füstölt árúval, vagyis a combbal és a nyúljával. Ha már félig megfőtt, bezöldségelem, vagyis mehet bele a fehérrépa, sárgarépa, zeller, karalábé és a csokor petrezselyem is. Ilyenkor fűszerezem, de a sóval csinján bánok, mert a füstölt hús eleve sós. Miközben kis lángon rotyog a cucc, összedobok egy pörköltet karajból. 

Arra vigyázok, hogy Öcsi ne lássa, mert ugye nem állja a pörköltet.

Ennek a receptjét most nem mondom el, hiszen minden magyar ember zsigerből tudja, hogy kell csinálni – nevetett ismét Ani, majd folytatta a babgulyás receptjét. – A pörköltbe megy a sűrített paradicsom is, csak, ha valakiben felmerült volna kérdésként. Sűrű, szaftos pöri megy a levesbe. Végül beledobom a krumplit és berántom az egészet. Ha elkészült és minden vajpuha, kiveszem a petrezselymet és kitálalom Öcsinek, csak hogy legyen min morgolódnia – zárta le Farkas Sándor felesége, aki minden Bors olvasónak jó étvágyat kíván a recepthez. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek