Szakma

Nem hiszed el, mi Gelencsér Timi új szakmája

Cs.G.

Létrehozva: 2024.06.03.

A Dancing with the Stars versenyzője nemrég egy új szakmára tett szert. Gelencsér Timi most már kávé különlegességekkel is tud kedveskedni párjának és családjának.

Gelencsér Timi élete igazi pörgés, emellett abban is hisz, hogy folyamatosan képeznie kell magát. Ennek szellemében egy új szakmát is kitanult nemrég. Az egykori szépségkirálynő most már hivatalosan baristaként is megállja a helyét. Timi a Borsnak elmesélte, miért is vágott bele egy ilyen szép és aprólékos szakmába.

Gelencsér Timi
Gelencsér Timi párja és családja is élvezheti most már barista tudását  (Fotó: Szabolcs László)

Azért kezdtem el megtanulni ezt a szakmát, mert nagyon szeretem a kávét, és szívesen kísérletezek különböző ízekkel. De ez is egy külön szakma, amiben el tudnék helyezkedni, és meg tudom lepni a páromat és a családtagjaimat is kávézó minőségű kávéval

– kezdte mosolyogva Gelencsér Timi, aki elmondta, hogy rengeteget kellett tanulnia a kávékról. 

Természetesen még azt is megtanulták, hogy a nyers, piros babból hogyan lesz az a fekete finom ital a csészénkben. Saját bevallása szerint nem sokkal inkább az elmélet, mint sem a gyakorlat volt a nehezebb.

Nagyon jól mentek a különböző minták, de nagyon sokat kellett készülni. Ennek ellenére nagyon jól kikapcsolt, sokan a főzéstől töltődnek fel, én a kávé készítéstől – nevetett.

Sajnos egyenlőre csak a vizsgán tudtam használni a megszerzett tudásomat, mert egy speciális gép kell otthonra. Mert csak azzal tudod a tejhabot megfelelő állagúra, keménységűre gőzölni, és jó minőségű kávét őrőlni.

– mesélte az egykori szépségkirálynő.

Gelencsér Timi csak beleugrott a tanulásba

Az Exatlon Hungary, és a Dancing with the Stars versenyzője azt is elmondta, hogy nem fontolgatta az idő beosztását, csak neki vágott.

Nincs olyan, hogy tökéletes idő beleugrani, a héten kezdődött a vizsga időszakom addig szerettem volna letudni a tanfolyamot.

– Egyedül tudtam végig csinálni, így a saját tempómban tudtam gyakorolni. Sokat köszönhetek Csötönyi Norbertnek, hogy ennyire rugalmasak, és fantasztikus oktatók voltak, hogy egy élménnyé tették a tanulást zárta a beszélgetést Gelencsér Timi.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek