Parancs

Galambos Lajos elhallgattatta testvérét a börtönből

N.V.N.

Létrehozva: 2024.06.09.

Galambos Pisti korábban gyakran beszélt testvéréről, ám úgy tűnik, a börtönbüntetését töltő Lajcsinak ez nem tetszik. Galambos Lajos ezért hírzárlatot rendelt el, és arra utasította az öccsét, hogy a jövőben vele kapcsolatban ne nyilatkozzon.

Hetente mindösszesen 50 perc áll a trombitás rendelkezésére, hogy telefonon beszéljen az ügyvédjével és a szeretteivel. Galambos Lajos a gyerekei mellett testvérével, Istvánnal tartja még rendszeresen a kapcsolatot. A zenész azonban megtiltotta neki, hogy bárminemű információt eláruljon róla.

Galambos Lajos
Galambos Lajos telefonon tartja a kapcsolatot családjával (Fotó: Markovics Gábor)

Galambos Lajos heti 50 percet beszélhet a rácsök mögül

Galambos Lajos 2023. április 26-án kezdte meg három év hat hónapos börtönbüntetését, amelyből egy évet kell rácsok mögött töltenie, ami 2024 júliusában járhat le, ha minden megfelelően alakul. Lajcsi terhelt egészségi állapotban került a rácsok mögé, a börtönben rengeteget fogyott, és gyógyíthatatlan betegsége miatt rövid időre a berettyóújfalui börtönkórházba is átkerült. Ügyvédje, Csontos Zsolt már a kezdetek óta kérvényezi a zenész házi őrizetbe való vételét, amit számos feltételhez kötnek. Amennyiben elfogadják a kérelmét, a trombitás továbbra sem élhet szabad életet, hiszen meghatároznak számára egy helyet, ahol élnie kell, valamint azt is szigorúan kikötik, mikor mehet ügyeket intézni, illetve vásárolni. Továbbá viselnie kell egy nyomkövetőt, amivel csak meghatározott helyre mehet. Lajcsi azóta folyamatosan azt várja, hogy a jó magaviselete miatt összegyűlt kedvezményeivel idén nyár közepén végre hazajuthasson, hogy rekreációs őrizetben töltse le a maradék büntetését.

Galambos Lajos
A trombitás heti 50 percet beszélhet telefonon (Fotó: Markovics Gábor)

Öccse előtt is titkolja szabadulásának részleteit

A trombitás testvére, Galambos István korábban előszeretettel nyilatkozott a zenészről, azonban időközben ez megváltozott, ugyanis Lajos megkérte őt, hogy ne tegye.

Semmilyen információm nincs a testvérem szabadulásának időpontjával kapcsolatban, és ezt most őszintén mondom – kezdte István, de hozzátette, továbbra is telefonon tartják a kapcsolatot Lajcsival.

Csak ő tud engem hívni a börtönből, én nem tudok hívást kezdeményezni. Legutoljára, mikor beszéltem vele, jókedélyű volt, úgy tűnt nekem, hogy jól van. Nem tudom pontosan, mikor fog szabadulni, csak a hívásait szoktam várni. Konkrétumot az ügyvédje tudna mondani, hiszen ő van meghatalmazva arra, hogy nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban – mondta a sorry! magazinnak adott interjúban. 

Engem megkért a testvérem, hogy ne nyilatkozzak. 

– Jómagam is az ügyvédtől kapom az információkat, szoktunk beszélni telefonon. Annyi tudok, hogy a testvérem hetente ötven percet beszélhet és az az idő sokfelé el szokott repülni, hiszen beszél a gyerekeivel és a jogi képviselőjével is – fogalmazott Galambos István.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek