GYŐZELEM

Bíznak a továbbjutásban a foci drukker sztárok az Eb-győzelem után

Zs.

Létrehozva: 2024.06.24.

Hétfő reggel nem volt olyan ember ebben az országban, aki nem a vasárnap esti meccsről beszélt volna... A nemzeti tizenegy óriási csatában győzelmet aratott, ezzel életben tartva a továbbjutás lehetőségét. A hazai hírességeket kérdeztük az ominózus 100. percről.

Vasárnap csodát tettek a fiaink a pályán, Csoboth Kevin találatával 1-0-ra legyőzte a magyar labdarúgó-válogatott a skót csapatot, ezzel matematikai esélyünk maradt az Eb-n arra, hogy a nyolcaddöntőbe jussunk. A mérkőzésről nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni, a csapatunk harcolt, küzdött, Varga Barnabás szó szerint a vérét adta a győzelemért, nem túlzás azt állítani, hogy egy elképesztő érzelmi hullámvasúton robogott végig az, aki élőben láthatta a csatát. A hazai hírességek közül többen is szakértőnek számítanak futball ügyben, ezért őket, Hajdú Pétert, Nagy Ferót és Csutit kérdeztük arról, hogy milyen érzések ébredtek bennük a vasárnapi meccs kapcsán.

MIR_7850
Elképesztő küzdelmek árán vívtuk ki a győzelmet (Fotó: Mirkó István)

Nagy Feró: Nem bírtam kimenni a szobából

Az énekes nagy focirajongó, a válogatott összes mérkőzését figyelemmel követi, a stresszt azonban nagyon nem bírja. Most mégis kénytelen volt kitartani... 

− A legjobb helyan vagytok, ha hozzám fordultatok, hogy a tegnapi meccsről beszéljek! - kezdte köszönésképpen Nagy Feró. − Mert bizony van véleményem.... 

Még mindig a meccs hatása alatt vagyok! Egyszerűen nem bírom a stresszt, egy neccesebb meccsnél kisétálok inkább a szobából, csak ne kapjak agyvérzést, most viszont nem tudtam mozdulni, a képernyő elé szögezett ez a viadal. A fiúk fantasztikusak voltak, Csoboth Kevin kapufájánál azt gondoltam, hogy nem lehet ilyen igazságtalan velünk az élet, hogy így kell ennek vége lennie. 

Nagy Feró elegánsan sem felejtette milyen az igazi rocker életérzés. (Fotó: Bánkúti Sándor)
Feró nagyon bízik a nemzeti tizenegy jó szereplésében (Fotó: Bánkúti Sándor)

Ferót - ahogy mindenkit ebben az országban -, megrendítette Varga Barnabás horrorérülése: 

Sokkoló volt a sérülés, megszólalni nem tudtam. De aztán, amikor már jöttek a hírek, hogy Barni magánál van, a súlyos sérülés ellenére is magánál van, már azt gondoltam, hogy van egy áldozatunk, menni kell tovább! Harcolni kell!

 - magyarázta az énekes, majd hozzátette: 

Ha a Jóisten úgy akarta, hogy a 100. percben lőjünk gólt, hát legyen. De most akkor én azt kérem tőle, hogy segítse tovább a fiúkat, adjon még egy kis szerencsét nekünk és akkor minden rendben lesz! 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
A magyar válogatott győztes gólja utáni pillanatok a pályán (Fotó: AFP)

Hajdú Péter nem volt jó idegállapotban

A műsorvezetőt a rosszullét kerülgette Varga Barnabás sérülése miatt. Hajdú azt mondja, hogy ő, mint gyakorló hipochonder, fizikai rosszullétet érzett a képernyőt bámulva. 

Barni sérülése letaglózott, nem is találok szavakat arra, amit éreztem és amit szerintem minden magyar ember érzett... Az aggodalom és a rosszullét elegye volt bennem. És ehhez még hozzá jön az, hogy a meccsnek főleg a vége, olyan izgalmakat hozott, hogy ha finoman szeretnék fogalmazni, azt mondanám, hogy nem voltam jó idegállapotban

- mesélte Hajdú Péter, aki így folytatta: 

A bíró teljesítményével nagyon nem vagyok elégedett, elképesztő, hogy Barni sérülése után még egy VAR vizsgálat sem volt... De minden jó, ha a vége jó. Barnabás gyógyuljon meg hamar, és imádkozom azért, hogy továbbjusson a csapatunk! Megérdemlik a fiúk. 

Hajdú Péter
Hajdú Pétert pszichésen megviselték a látottak (Fotó: Frizbi TV)

Csuti: Varga Barnabás kiesése óriási veszteség a csapatnak 

Szabó András Csuti igazolt futballista volt, így - a fotelhuszárokkal ellentétben - szakértő szemmel képes elemezni azt, ami a gyepen történik. A válogatottunk vasárnapi mérkőzése természetesen rá is nagy hatással volt. 

Két sztrókot biztosan kihordtam lábon, az egyiket Varga Barni sérülése miatt, a másikat pedig a csodálatos Csoboth Kevin gól kapcsán

 - kezdte a Borsnak, Csuti 

Azt gondolom, hogy amit tegnap mutattak a fiúk, az tiszteletreméltó küzdés volt. Jobbak voltunk és megérdemeltük a győzelmet, mondjanak bármit a skótok. A meccs után azt gondoltam, hogy végre mellénk szegődött a szerencse, végre nem minket tép a balsors a Himnuszból. 

 

Szabó András Csuti
Csuti profi focista volt, így szakértő szemmel látja azt, ami a pályán történik (Fotó: Szabolcs László / hot! magazin)

A vállalkozónak Varga Barnabás sérülésével kapcsolatban is határozott véleménye van: 

Barninak először is gyors felépülést kívánok! Másodsorban muszáj megjegyeznem, hogy óriási veszteség az ő kiesése a középcsatár pozícióból, hiszen bár Ádám Martin nagyon jó játékos, mégis ez a leggyengébb posztja a válogatottnak. Barni nagyon fog onnan hiányozni. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás állapotát stabilizálják a pályán az orvosok (Fotó: AFP)

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek