Karrier

Ennél többet érdemel: Vikidál Gyulát a "furcsa" koncertje után a kommentelők védték meg

Zs.

Létrehozva: 2024.05.23.

Tény, hogy egy Liszt Ferenc-díjas énekes-színésznek is vannak olyan fellépései, amelyek nem tartoznak a kedvencei közé... És az is biztos, hogy a fellépés szervezőjének törekedni kell arra, hogy a meghívott művész méltósága semmilyen körülmények között ne sérüljön. A Csanyteleki Salátás Búcsún ez sajnos nem sikerült. És ez nem Vikidál hibája.

Május 11-én tartották Csanyteleken a salátás búcsút, ahol többek között Vikidál Gyula is fellépett. Az ország egyik legismertebb énekes-színészét talán senkinek sem kell bemutatni, az elmúlt lassan hatvan (!) évben, amennyit színpadon töltött, generációknak okozott felejthetetlen pillanatokat. A legikonikusabb szerepe az István, a király rockoperában volt, ő játszotta Koppány szerepét. A mostani fellépése azonban nyomokban sem közelítette meg a negyven évvel ezelőtti minőséget, és erről nem feltétlenül Vikidál tehet... Gyenge technika és érdektelen közönség - ez lett az osztályrésze az egykor rajongott sztárnak. A fellépése után a kommentelők védték meg a "nagy öreget". 

Vikidál Gyula
Vikidál Gyula lassan hatvan éve szerepel színpadon (Fotó: Mediaworks archív)

Fájdalmas nézni is 

Vikidál Gyula a Csanyteleki Salátás Búcsú sztárfellépője volt május 11-én. A kis csongrádi község pénztárcája nyilván nem túl vastag, egy szerény, fehér függönyökkel díszített színpad várta ezen a napon a fellépőket, ezen szerepelt a fővárosi sztár is, aki délután lépett színre. A fellépése azonban nem úgy sikerült, ahogy azt valószínűleg mindenki szerette volna. 

Vikidál egyedül állt a színen, sem hangszer nem volt nála, zenekar sem kísérte. A műsorában Demjén Ferenc, "Kell még egy szó" című slágerét adta elő, több-kevesebb sikerrel. Az énekes valószínűleg semmit sem hallhatott a saját hangjából, bár volt két kontroll láda a lába előtt, az nem sokat segít, ha nincs jól behangolva. Ez azonban a kisebbik baj... A híres színész színpada előtt egyetlen ember állt. Egyetlen egy. A műsorról készült felvételen ugyan látszik, hogy még egy maroknyi közönség jelen lehetett a bulin, de ők nem mentek a színpad elé, háttal álltak, így Vikidálnak úgy kellett szerepelnie, hogy közben pontosan tudta: senki sem figyel rá. A Szentes TV felvételén az látszik, hogy a műsor közben néhány ember érdektelenül átsétál a színpad előtt, oda sem hederítenek, talán azt sem tudják, hogy ki énekel épp... Méltatlan. Ez az egyetlen szó, ami eszébe jut annak, aki látta és hallotta a nyolcvanas években énekelni Vikidál Gyulát. 

vikidal gyula-06-BS
Vikidál Gyula nem milyen közönséget érdemel (Fotó: Mediaworks archív)

A kommentelők megvédik 

A felvétel futótűzként terjed az interneten, ahol az a jellemző, hogy a kommentelők darabokra szedik a főszereplőt. Most mégis valami más történt... Az emberek összefogtak és tömegével írják az olyan hozzászólásokat, melyekben kiállnak a művész mellett. Ezekből a hozzászólásokból szemléztünk: 

„A sok fanyalgónak: szerintem sok mostani énekes megirigyelhetné a hangját, mert most is tök jó hangja van. Persze, hogy nem jön ki a rockererő, mivel ez a dal rohadtul nem rockzene stílusú.”

„Gyula bácsi mindig is a legjobb volt, s lesz is!!ő egy világsztár!!!...ha az USA-ban születik több millióan imádnák! De így is ő egy Ikon.”

„Méltatlan. Mindig tisztelni fogom. Pedig sosem voltam rock rajongó, de felismerem a jó hangot és neki az volt. Az öregség pedig kegyetlen. Semmivé válik tőle minden ami valamikor az élete volt.”

A felvétel pedig itt tekinthető meg: 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek