Celeb

Megszakad a szív: Így búcsúzott a kórházban volt felesége a magyar színésztől − videó

Doris

Létrehozva: 2024.05.20.

Xantus Barbara a hétfői Mokka vendégeként mesélt az érzéseiről volt férje halálával kapcsolatban. Szurdi Miklós idén februárban hunyt el.

Volt férjét és két gyermekének édesapját gyászolja Szurdi Miklós személyében Xantus Barbara. A színésznő hétfő reggel volt a Mokka vendége, a stúdióban pedig hihetetlen őszinteséggel és tele érzelemmel mesélt a gyászról és annak feldolgozásáról.

Szurdi Miklós Xantus Barbara
Szurdi Miklós és Xantus Barbara 1999-ben házasodtak össze (Fotó: Bors)

A műsorvezető Orosz Barbara kérdésére elárulta, hogy a Szurdi Miklós halála miatti első sokk után a munkába menekült, ráadásul pont a Phaedra, te dög című darabba, amit nem is olyan régen még együtt kezdtek el megvalósítani a volt férjjel.

− Az azonnali sokk után az ember nyilván a munkába menekül, ráadásul volt szerencsém abba a munkába menekülni, amit mi együtt kezdtünk el. Mi pár éve a Phaedráról a Hojsza Henivel és a Szurdi Mikivel kezdtünk el beszélgetni. Abból írtam a szakdolgozatomat, és a diplomamunkám is az volt, csak a Covid miatt ez egy időre megállt. Most lett rá anyagi lehetőség, és nekiláttunk a Mikivel, még a Mikivel. Bevallom, hamar magamra hagyott ebben, de igazából meg azt gondolom, hogy nem hagyott magamra soha kezdte érzelmesen Xantus Barbara a TV2 stúdiójában, majd arra is rátért, milyen volt, amikor a kórházban még el tudott búcsúzni a volt férjétől.

− A gyerekeknek a lelkében, fejében az az iránytű nagyon él, amit tőle kaptunk mindannyian. Azt hiszem, ezt fogalmazta meg a kórházban, amikor elköszöntünk tőle, mert volt egy ilyen pillanat. "Az iránytű bennetek van" − erre akart utalni, és ez így van. 

A halálára egyáltalán nem lehetett felkészülni. Mi sok-sok évre készültünk, hogy fáj neki, fáj neki, de ő velünk akart maradni, bármilyen fájdalmai voltak. Önző dolog volt azt akarni, hogy évekig fájjon neki, de mindenki az utolsó pillanatig élni szeretne. 

Ő aztán különösen egy életrevaló, vitális, egy örök gyerek, mindenben hívő, nagyot álmodó ember volt − sóhajtott Xantus Barbara, aki Szurdi halála óta intenzíven érzi volt férje jelenlétét, és emiatt mindenben 200 százalékosan teljesít.

Szurdi Miklós idén februárban hunyt el

Február 12-én, méltósággal viselt hosszú betegség után hunyt el Szurdi Miklós színész, rendező. A 73 éves, nagy formátumú művész halála sokakat megrendített, a közösségi oldalakon napokon át jelentek meg azok a szívhez szóló megemlékezések, melyeket olyan híres színészek írtak, akik voltak olyan szerencsések, hogy a Szurdi-érában tanulhatták és művelhették a mesterséget. 

A színész-rendező temetésével kapcsolatban sokáig még nem tudtak információval szolgálni a családtagok, köztük a volt feleségei, Gór Nagy Mária és Xantus Barbara is időt kértek a válaszra. Nem tudták ugyanis, hogy Szurdi Miklós hat gyermeke hogyan dönt. A végső búcsúztatással kapcsolatban ugyanis az ő szavuk számított, így állapodott meg a család. Amit a drámai hír nyilvánosságra kerülése utáni napon tudni lehetett, hogy valószínűleg zárt körű, kizárólag a családtagok jelenlétében helyezik végső nyugalomra a művész földi maradványait. 

Végül így is történt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek