Meglepetés

Tragikus nap a mai: nagy dobásra készül az Irigy Hónaljmirigy, Sipos Tomi részleteket árult el

M. K.

Létrehozva: 2024.05.19.

Május 19-én lenne 58 éves Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy néhai gitárosa. A zenekar aktívan készül a nyári szezonra, Sipos Tomi a Borsnak adott interjújában mesélt egykori zenésztársáról és egy meglepetést is elárult.

Sipos Tomi folyamatos pörgésben van: év elején ötvenedik születésnapját ünnepelte, sokat utazott és TikTok csatornáján is aktív. A nyári szezon sűrű, az Irigy Hónaljmirigy énekese elárulta, mire készül a zenekar.

Sipos Tomi
Sipos Tomi elárulta, hogy az Irigy Hónaljmirigyben Ambrus Zoltán gyakran szóba kerül (Fotó: Markovics Gábor)

Hosszútávú tervek, nagy dobás

Az IHM több mint harminc éve folyamatosan koncertezik, most pedig indulnak a nyári bulik, fesztiválok, városnapi rendezvények. Sipos Tomi napvilágra hozta, hogy már most felmerült a 35 éves jubileumi koncert létjogosultsága.

Erről egy kicsit még korai beszélni, de a kezdeti kapavágások elkezdődtek. Azért azt tudni kell, hogy egy ilyen nagy volumenű koncert megszervezése nem hónapokba telik, hanem körülbelül egy-másfél évbe. Ahhoz, hogy az esemény maga már úgy menjen le, hogy minden gördülékenyen és a lehető legjobban sikerüljön, rendesen elő kell készíteni mindent.

Nincs megállás

Az együttes tagjai már megszokták ezt a ritmust, néhány éve azonban szomorú körülmények között elvesztették egyik tagjukat, Ambrus Zoltánt. S hogy tartanak-e megemlékezés róla? Sipos Tomi lapunknak ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

– A megemlékezések nem évfordulóhoz köthetők. Zoli személye jelen van az egész Irigy Hónaljmirigyes életműben, ő még mindig napi szinten beszédtéma közöttünk a srácokkal. Nem szeretem ezt a szót, de a rajongók is sokszor visszajelzik, hogy hiányzik nekik és azóta is folyamatosan kérdezgetnek, hogy mi volt vele, hogy történt pontosan. 

Gondolunk rá és tulajdonképpen ébren tartjuk a lángot, hiszen a koncert programunkban van egy blokk, amely megemlékezés Zoliról. Zenekari szinten mi így kommunikáljuk ezt.

– Nem érezzük azt, hogy külön megemlékezést kellene tartani, a betegsége és halálesete kapcsán se akartunk híreket gyártani. A gyász egy csendes folyamat, amit mindenki magában rendez.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek