Átverés

Megdöbbentő fordulat: ingatlanmutyiba keveredett, majd ezzel próbálkozott a nagymegyeri rapper

Bors

Létrehozva: 2024.05.28.

A komáromi járásbíróság vádat emelt ellene, hamarosan érkezhet az ítélet.

Megdöbbentő hírek érkeztek a felvidékről. A botrány tovább fokozódik, miután egy teljesen új és megdöbbentő információ derült ki Végh Bálint kapcsán.

 

A férfi először 2022 októberében került be a hírekbe, amikor egy komáromi székhelyű cég két vezetőjét sikeresen átverte. Végh azt állította, hogyha a bankban dolgozó ismerősének kifizetik az eladósodott tulajok jelzáloghitel-tartozásait, akkor esélyük nyílik arra, hogy megkaparintsák a házakat. Így jutott két részletben 452 ezer euróhoz – írja a Parameter.

Csakhogy mint az a lap megtudta a banki ismerős csupán kitaláció volt, helyette egy ügyvédnő adott ki adásvételi szerződést, egy tallósi, egy dunaszerdahelyi, egy somorjai és egy lévai ingatlanról, amiről a tulajoknak fogalmuk sem volt.

Ez azonban úgy tűnik nem volt elég Végh Bálint számára, és pár hónappal az ingatlanmutyi után újra meglátogatta a komáromi cégvezetőket. Magát a Nemzeti Bűnüldözői Ügynökség (NAKA) munkatársának kiadva azt állította, a rendőrség vizsgálatot indított a cégvezetők ellen. Hamis szolgálati igazolványt felvillantva további 300 ezer euróért cserébe megígérte, hogy elrendezi az eljárást.

Végh Bálint az első nagy csalása után zenészkarrierbe kezdett. Többek között olyan magyar hírességek oldalán tűnt fel, mint L.L. Junior, Dér Heni, G.w.M. és Burai Krisztián.

A Paraméter közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá a Nyitrai Kerületi Ügyészség anonimizált vádemelési javaslatához, amelyben kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett, nagy kárt okozó csalással vádolják a nagymegyeri férfit.

A Komáromi Járásbíróság büntetőpert indított ellene. A tárgyalás május végén kezdődik. Amennyiben Véghet vádlottként bűnösnek találják, 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek