Királyi család

Hiába tagadja: mindenki tudja, miért utasította vissza III. Károly Harry herceget

H. A.

Létrehozva: 2024.05.18.

A szakértő szerint ezért érintette különösen fájdalmasan a sussexi herceget az apja elutasítása.

A közelmúltban tett látogatást az Egyesült Királyságban a sussexi herceg, Harry: III. Károly kisebbik fia az általa alapított Invictus Games 10. évfordulója alkalmából tért haza Londonba, ahol azonban távolról sem fogadta olyan meleg fogadtatás az édesapja részéről, mint amilyenben talán reménykedett. Harry legutóbb februárban találkozott személyesen Károly királlyal, nem sokkal azután, hogy a brit uralkodó bejelentette, rákot diagnosztizáltak nála. Sokan reménykedni kezdtek ezután abban, hogy apa és fia ismét összehoz egy személyes találkát, erre azonban végül nem került sor.

Harry herceg, AFP
Harry herceg / Fotó: AFP

Hogy megelőzzék a pletykákat, Harry herceg szóvivője egy közleményben tudatta, Károly király zsúfolt napirendje miatt a sussexi herceg és édesapja nem fog tudni találkozni egymással.

A herceg természetesen megérti apja kötelezettségvállalásait és számos más prioritását, és reméli, hogy hamarosan találkozhat vele

- hangzott el az akkor kiadott közleményben, ám a királyi szakértő, Tom Quinn úgy véli, Harryt valójában nagyon is fájdalmasan érintette az apja elutasítása, különösen egy okból kifolyólag.

Mélyen megdöbbentette, hogy apja egy pillanatra sem volt hajlandó találkozni vele. Ezúttal az elutasítás különösen fájdalmas volt, mert annyira nyilvánosan történt - Harry talán kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt mondta, hogy teljesen megérti, az apjának miért nincs ideje találkozni vele, de mindenki tudja, hogy a valódi oknak semmi köze nem volt az elfoglaltsághoz

- nyilatkozta Tom Quinn a Mirrornak.

A sussexi hercegi pár, Harry herceg és Meghan Markle még 2020-ban hagyta el a királyi családot, és költözött Amerikába. Azóta a viszonyuk nagyon megromlott a királyiakkal, miután többször is botrányos kijelentéseket tettek a család tagjairól nyilvánosan, a viszályt pedig tovább szította Harry önéletrajzi kötete, a Tartalék, amelyben többek közt azt állította, a bátyja, Vilmos, fizikálisan is bántalmazta őt, mostohaanyját, Kamilla királynét pedig egyenesen gonosztevőnek állította be. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek