Bejelentés

Hatalmas bejelentést tett Lotfi Begi és Tolvai Reni – videó

Bors

Létrehozva: 2024.05.28.

Közös klipen dolgozik Lotfi Begi és Tolvai Reni, méghozzá egy olyan dalhoz, amely a tavalyi évben angolul már megjelent és a Tavaszi szél című magyar népdal motívumára épül.

Lotfi Begi neve jól ismert a zenerajongóknak, hiszen az egyik legmegkerülhetetlenebb alakja a hazai zenei világnak. Egyik közkedvelt slágere, a Heartbreak tavaly januárban jelent meg, a számot külföldön is nagyon pozitívan fogadták, most pedig már egy új köntösben is meghallgathatjuk. 

Lotfi Begi és Tolvai Reni
Lotfi Begi és Tolvai Reni közös klipen dolgoznak (Fotó: Szabolcs László)

Lotfi Begi nemzetközi színtéren is kiválóan megállta a helyét 

Az első, eredeti verziót Cecilia Gault félig japán, félig amerikai énekesnővel készítettük, ami nemzetközi kiadásban jelent meg a Warner Music gondolzásában. Nagyon szép történetet járt be, a környező országokban nagyon sok rádió kezdte el játszani. 

Ami igazán meglepő volt számomra, hogy Spotify-on az argentinok hallgatták a legtöbbet, ami azért meglepő, hogy egy ennyire távoli országba is eljutott és népszerű lett. Aztán jött az ötlet, hogy meg kellene csinálni a magyar verzióját is, hiszen mégiscsak a Tavaszi szél vizet áraszt motívumából indult, ami Magyarország legismertebb népdala. A hazai verzióhoz Tolvai Renire gondoltam, megkerestem, hogy elénekelné-e a dalt magyarul. Készült tehát egy magyar szöveg, most pedig már a klipet forgatjuk hozzá"

- mesélte Begi a Ripostnak, aki korábban a Fradi lemezen együtt dolgozott például Pataky Attilával is. 

Reni is nyilatkozott a lapnak, ő mások mellett kifejtette, hogy a közös munka rendkívül gördülékenyen zajlik:

Begivel felléptünk már ezzel a számmal, akkor még angolul, a tavalyi Miss Hungary-n és pár hónapja kitalálta, hogy csináljuk meg magyarul is. Nagyon szeretem ezt a stílust is, és mivel több közös dalunk is van, jól tudunk együtt dolgozni. Begi profi, könnyű együtt dolgozni vele.

De hogyan került a képbe Dombi Rudolf egykori olimpiai bajnok kajakozó?

A sportoló az egyik II. kerületi polgármesterjelölt, aki Lotfi Begivel évek óta jó barátságot ápol.

lotfi begi, dombi rudolf
Régóta jó barátságot ápol Lotfi Begi és Dombi Rudolf (Fotó: Szabolcs László)

Begivel régóta ismerjük egymást, egy főzőműsorban ismerkedtünk meg, hol vetélytársak, hol csapattársak voltunk. Ezek a helyzetek pedig összehozzák az embereket.

 „Követem a zenei karrierjét és jó időről-időre találkozni a munkáival, mert az a magas zenei színvonal, amit ő képvisel, az engem sokszor átsegít a nehéz napokon. Az ő dalaival tele van a zenei lejátszási listám. A Tavaszi szél az egyik legkedvesebb népdalom, hallottam a nemzetközi átdolgozást és nagyon kíváncsi vagyok a magyar verzióra. Ezért is jöttem el a forgatásra. Ráadásul Begi támogatja a kampányomat és szurkol nekem a polgármesterségért folytatott küzdelemben" - nyilatkozta a Ripostnak Dombi Rudolf

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek