Emlék

Halála óta hozzá sem nyúltak: minden ugyanúgy van Kóbor János házában, ahogy az utolsó nap hagyta

Zs.

Létrehozva: 2024.05.17.

A mai napig érintetlenül állnak a dolgai, a házban úgy van minden, ahogy az utolsó napon hagyta... Kóbor János özvegye és kislánya immár három éve úgy élik az életüket, mintha ma is ott lenne velük Mecky, az örök biztonság, a támasz, a szeretetük origója.

Zsóka és Léna a mai nap délelőttjét készülődéssel tölti, jeles és ugyanakkor nagyon nehéz nap ez számukra: ma lenne a 81. születésnapja Kóbor Jánosnak, az Omega frontemberének. A családja nehéz szívvel és sok-sok szeretettel emlékezik rá ezen a napon is, szomorúságról azonban szó sem lehet! Mecky azt szeretné, ha a szerettei mosolyogva emlékeznének rá. Kóbor János 2021. december hatodikán hunyta le örökre a szemét. 

Kóbor János
Kóbor János családja igyekszik mosolyogva emlékezni Fotó: Máté Krisztián

Muszáj beszélni róla 

Kóbor özvegye, Zsóka vonakodva veszi fel a telefont, amikor a szerkesztőségünkből keressük őt. Eleve megviseli őt ez a nap, valószínűleg a háta közepére nem kívánja, hogy újságírók hívják. Nehéz helyzet ez, de be kell látni, hogy Mecky-t az egész ország szerette, a rajongóinak is szomorú emléknap ez, muszáj hát beszélni róla... 

Nagy igazság, hogy amíg beszélünk róla, addig biztosan itt van velünk. Mi itthon Lénácskával minden nap szóba hozzuk, bármit teszünk a házban, arról bizony Mecky jut eszünkbe. Arról nem is szólva, hogy a házat is úgy hagytuk, ahogy az utolsó közös napunkkor volt. Minden ugyanott van. Mecky ruhái, kedvenc tárgyai, minden... Mi így érezzük azt, hogy itt él velünk. A szívünkben szeretettel és ürességgel egyszerre.

– mondta halk hangon Zsóka, Kóbor özvegye. 

kobor janos csaladja 003 MO
Mecky, Zsóka és Léna boldog család voltak Fotó: Mediaworks archív 

Megtartják Kóbor János szülinapját 

Mecky ma lenne 81 éves, és ha még élne, akkor egészen biztosan összehozná a nagy csapatot, az összes barátot, akikkel közösen mennének el a kedvenc éttermébe. Ott aztán a lakomázás mellett jönnének a régi történetek, hajnalig menne az anekdotázás. És, hogy mi lesz most Mecky fizikai teste nélkül? Ugyanez. 

A szűk baráti körünk már készül, hiszen elmegyünk Mecky kedvenc éttermébe, hogy együtt legyünk ezen a napon. Nem szomorkodni fogunk - legalábbis igyekszünk -, hanem inkább mosolyogni és újra meg újra átbeszélni azokat a régi emlékeket, amelyek mindannyiunk szívében ugyanolyan boldogságot tudnak ébreszteni. Egy nagy baráti társaság vagyunk, jó együtt lenni. Mecky minden egyes barátjának fizikai közelsége visszaad egy aprócska darabot belőle. Ha csak pillanatokra is, de visszaad... Legalábbis mi Lénácskával így érezzük

– mondta Zsóka, aki azt is elmesélte, hogy ezen a napon a rajongók is rendszeresen megállítják őket az utcán. Az emberek elmondják, hogy nekik is mennyire hiányzik Mecky, és ez bizony nagyon jól esik a családnak. 

20210107_kobor_janos_9632_MK_ripost
A barátok ma megünneplik Kóbor János 81. születésnapját Fotó: Máté Krisztián

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek