Díszek

Szívszorító ok, amiért II. Erzsébet nem volt hajlandó leszedni a karácsonyi díszeket február előtt

P. E.

Létrehozva: 2024.01.04.

A legtöbb ember röviddel az újév köszöntése után elpakolja karácsonyfáját és díszeit – de a néhai királynő egy szívszorító ok miatt ezt nem engedte.

Sokan már szilveszter után leszedik a karácsonyfát, mások még megvárják a vízkeresztet január 6-án, és csak utána mondanak búcsút egy évre az ünnepi díszeknek. Azonban a királyi családban volt egy hagyomány, amely eltért ezektől. A néhai királynő uralkodása alatt a dekoráció Sandringhamben, ahol a királyi család szinte mindig a karácsonyt tölti, legalább februárig fennmaradt – szívszorító okból.

Erzsébet királynő
Fotó: AFP

II. Erzsébet királynő mindig Sandringhamben töltötte a karácsonyi ünnepeket, és egész januárban, február elejéig ott maradt, amikor apja VI. György halálának évfordulóját ünnepelte. Apja álmában halt meg a birtokon február 6-án, mindössze 56 évesen.

A királynő a díszeket édesapja halálának évfordulója után szedette le, és csak ekkor hagyta el Sandringhamet is.

Egyelőre nem tudni, fia, III. Károly folytatja-e ezt a hagyományt. Annyi bizonyos, hogy a Buckingham-palotában már leszedték a karácsonyi díszítést. Ez az év más okból különleges volt: Károly egy élő fa előtt mondta el karácsonyi köszöntőjét, amire eddig nem volt példa. A fa ágain pedig természetes és fenntartható dekorációk lógtak, köztük kézzel esztergált fa, szárított narancs, üvegcsecsebecse, fenyőtoboz és papír. A fát a beszéd után elültették.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek