Titok

„Engem az Isten a tenyerén hordoz!” – örömhírrel rukkolt elő Fodor Zsóka

Bors

Létrehozva: 2024.01.08.

Perpetuum mobile, vagyis örökmozgó – a színésznőre pontosan ráillik a kifejezés. Hol Budapesten játszik, hol pedig Pécsett, miközben a két város között ingázik.

Fodor Zsóka éppen Pécsre tartott vonattal, amikor vállalkozott az interjúra, majd később egy kis türelmet kért, mert a hűtőszekrénybe menekítette a Pestről hozott élelmet. Pergő beszédét hallva mindenki elgondolkodik, vajon miként tartja magát ilyen jól, túl a nyolcvanon. 

Fodor Zsóka
Fodor Zsóka igazi örökmozgó hírében áll Fotó: Szabolcs László

Ugyanezt kérdezi tőlem az orvosom, az ügyvédem és a barátaim is. Az tart formában, hogy állandóan mozgok. Ugyanis hajlamos vagyok a lustaságra, olyankor tévét nézek, elalszom, vagy könyvet olvasok. De bevallom, ez ritkán fordul elő velem. Ha nincs színház vagy program, akkor kerítek magamnak. Mert mozogni kell!

– Imádok Pécsett felmenni a Mecsek tetejére, onnan gyönyörködöm a városban, lefelé sétálva a régi épületeket csodálom. Pesti lány vagyok, de szerelmes vagyok Pécsbe – mesélte el a hot! magazinnak titkát a színésznő, aki Pécsett és Budapesten is játszik nagy sikerű darabokban. 

Fodor Zsóka idén Szicíliába, és Szlovéniába is elutazik barátnőivel Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

Érthető Zsóka vonzalma a déli megyeszékhely iránt, hiszen az első szerelme, Dávid Kiss Ferenc oda szerződött a főiskola után, és ő sokszor meglátogatta. Akkor szeretett bele a városba – bár az egész pályafutása az alföldi színházakhoz kötötte.

Szerintem engem az Isten a tenyerén hordoz. Mivel nem vagyok énekes, aki nyáron is dolgozik, a napsütötte hónapokra nem volt semmi munkám, ekkor hívott fel Kalamár Tamás (a Barátok közt egykori producere – a szerk.), hogy kávézzunk, és felajánlotta Kamilla szerepét …a szomszéd tehene című új sorozatban. Imádtam a szerepet – mesélte a művésznő, aki örökmozgó léte ellenére nem kedveli az ünnepeket, a születésnapot, a karácsonyt.Azok az idő múlását mutatják... Viszont utazni még mindig imádok! A pécsi barátnőmmel öt napra Szicíliába utazunk, tavasszal pedig Szlovénia lesz az úti cél.

A nyár is munkával telt

…a szomszéd tehene című sorozatban Kamilla, a nyugdíjas díva, egykori balett-táncos, az alapítvány vezetőjeként tevékenykedik.

A figura azonnal megjelent előttem. A nagynéném, Nusi néni méltóságos asszony volt, a férje építette az újpesti összekötő hidat. Nusi néni viselte otthon a nadrágot, de igazi úriasszony volt. Az ő mozdulatait, tartását menekítettem át a szerepbe.

Számos sztársztori olvasható a legfrissebb hot! magazinban - Fotó: hot! magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek