Gyász

Szorcsik Viki: Nekem már sosem lesz felhőtlen karácsonyom!

Dózsa Gabriella

Létrehozva: 2023.12.26.

Két éve, két nappal karácsony előtt örökre megváltozott a színésznő élete. Szorcsik Viki imádott öccse elhunyt hosszú, fájdalmas betegeskedés után.

Szorcsik Viki minden nap gondol elhunyt öccsére, igyekszik feldolgozni a felfoghatatlant: hogy nincs többé Béla, nem lesz ott már sosem, hogy azon vitatkozzanak, ki rakja fel a csúcsdíszt a fa tetejére, mint gyermekkorukban.

Szorcsik Viki és tetsvérei
Amikor még minden kerek volt: Szorcsik Viki testvéreivel, Beával és Bélával  (Fotó: Szorcsik Viki)

Szorcsik Viki: "Ezzel együtt kell tudni élni"

A TV2 sztárja már mindig nagyon szerette az adventi időszakot, a készülődést, a ház díszítését, a finom illatokat. De amióta elvesztette öccsét két éve december 22-én, az ünnep már másról szól.

Ez mindenkinek nagyon nehéz, de egy szülőnek eltemetni a gyermekét, az szerintem a legkeményebb. Ezt már nem lehet visszacsinálni, ezzel együtt kell tudni élni. De ilyenkor, amikor közelednek az ünnepek, mindenki egyre lelkesebb, hogy mindjárt együtt az egész család… De a mi családunkból már mindig hiányozni fog valaki!

kezdte Szorcsik Viki, majd hozzátette: 

Ilyenkor ez a mardosó hiányérzet hatványozódik, még nagyobb súllyal nyomja a szívünket. Ha az ember elveszíti az idős szüleit, nagyszüleit, az is fáj, de ez az élet rendje. Az én nagyszüleim halálukig szerették egymást, nagypapám 85 évesen ment el, Mamikám majdnem 90 volt, szép életük volt, nagyon-nagy szeretetben, boldogságban, egymás iránti tiszteletben éltek. Az ő haláluk is megviselt.

De, ha valaki, mint az öcsém, 37 évesen hal meg, az feldolgozhatatlan.

mondta a színésznő, aki szerint annyira felgyorsult a világ, hogy nincs idő szeretni, nincs idő egymásra, nincs idő megélni a boldog pillanatokat, mert mindenki rohan. S bár ők nagyon szerették egymást Bélával, nagyon jó testvérek voltak, Viki sokáig hibáztatta magát azért, hogy tehetett volna érte még többet. Azóta minden este imádkozik érte és a bocsánatát kéri, hogy nem tudott neki segíteni. Béla halála óta most először hármasban és a kutyáikkal töltik a szentestét.

Szorcsik Viki testvére, Béla
Viki öccsének is volt kutyája, halála óta szüleik gondoskodnak róla (Fotó: Szorcsik Viki)

Eddig nem így volt, de most úgy lesz, hogy együtt leszünk édesanyámmal és édesapámmal, megyek hozzájuk haza Salgótarjánba.

mesélte még az ünnepek előtt a Borsnak Viki, majd folytatta:

Azt gondolom, szerencsések az olyanok, mint Kevinék a Reszkessetek betörőkben, hogy van egy nagy családi ház, ahol az egész rokonság befér és mindenki együtt van ezekben a napokban. Lehet fárasztó, de mégis jobb, mint az, ahogy mi vagyunk, így csonkán… Persze örülünk annak, ami maradt a családunkból, igyekszünk ebben a nehéz helyzetben is megtalálni a mi boldogságunkat. Anyukám főz, meg együtt is fogunk sütni-főzni. Készítünk finom libacombot, kocsonyát, töltött káposztát, na meg Anyu isteni töltött tojását, meg lesz öntött kifli. 

Régen azért is szerettem nagyon az ünnepeket, amikor még együtt voltak anyuék, a nővérem, öcsém és én, mert ilyenkor anyukám elővette a féltve őrzött Zsolnay készletet, azzal terített. Mai napig előttem van, hogy mindig alig vártam, hogy abból a teáscsészéből ihassam a teát, a készlet még meg van…

mondta a gyönyörű műsorvezető, aki azt is elmesélte, hogy náluk a fadíszítés mindig közös program volt szenteste napján. Persze mivel hárman voltak testvérek, mindig ment a vita, ki rakja fel a csúcsdíszt:

Mindig gyönyörűen feldíszített hatalmas karácsonyfánk volt, apuék miattam most megint díszítenek. Tavaly úgy volt könnyebb mindenkinek, hogy a nővéreméknél voltunk, akinek gyermekei vannak, nekik már más hagyományaik vannak.

Most leszünk újra ott együtt, ahol utoljára az öcsém boldog volt. Én idén nem tervezek mást, csak anyuékkal lenni. Megyünk majd ki Béla sírjához, szomorú, de ez van. Megpróbáljuk ezt elfogadni, nem tehetünk mást. Minden nap gondolok rá, mindig szomorúsággal tölti el a szívem, hogy már nem ölelhetem meg. Nagyon hiányzik: hiányzik a hangja, a nevetése, az egész lénye, és hiányzik apukám mellől. Ők mindig együtt voltak, üres a faterom nélküle. 

Tudom, hogy a szüleim nagyon sokat szomorkodnak, annyira szeretnék, de igazából nem tudok nekik ebben segíteni, ez a legrosszabb!

https://cdn.borsonline.hu/2023/09/bz_PYsf8UsO_VBGP-YGnditIv1fokZfkgtAz-3-cBKM/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI5YWExYTg1Njg4NzQwOGM4Zjk0NWI5Njk3NmMzMGI5.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Szorcsik Viki: Rajongó típus vagyok, egy pillanat alatt szerelmes tudok lenni!

Őszinte vallomást tett Szorcsik Viki.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174754_auto_resized.jpg
origo.hu

Majmok támadtak Jákob Zoltánra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27629_resized.jpg?avcount=1714563611
origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178913_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27639_resized.jpg?avcount=1714563611
origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169989_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178615_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714563611
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27640_resized.jpg?avcount=1714563611
magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/HHdCWgb91G-iyc3gsQlRPo9BIt1QrUJQVVNz9Fi3ZZY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhYjdkYWE4YmY4YTRjNjVhODM0ODEyODcwNjI0NGIx.jpg
Vallomás

Bálint Antónia kihátrált az eljegyzéséből: "Letettem az asztalra a jegygyűrűmet, és eljöttem"

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/RiLdOKdp3IUbHZjs4j5NliK2tNcaNayh9qmA65JyrBw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyZWZmMGY5MDkyNzQzMmZhNzRiN2ZmYzA5Y2M0YmIz.jpg
Változás

Molnár Anikó drámai bejelentést tett: Nem csinálom tovább