Tragédia

Szomorú hír érkezett: elhunyt a Love Story sztárja

H. A.

Létrehozva: 2023.12.09.

A színész halálát a fia jelentette be, aki elmondta, az apja volt az ő hőse.

Nemrég érkezett a bejelentés, hogy 82 éves korában elhunyt Ryan O'Neal, amerikai színész, akit a közönség leginkább az 1970-es Love Story című filmből ismerhetett.

A színész számos sikerfilmben szerepelt. Fotó: Pixabay

A színész családja nem hozta nyilvánosságra a halál okát, de O'Neal korábban már több betegségen is átesett: 2001-ben leukémiát diagnosztizáltak nála, 2012-ben pedig prosztatarákot. A fia, Patrick O'Neal a közösségi oldalán számolt be a tragikus hírről: ebben elmondta, az apja egy valódi, hollywoodi legenda volt.

Apám békésen hunyt el ma, szerető családjával az oldalán, akik mindig támogatták őt

- írta a sztár fia, aki úgy tekintett az édesapjára, mint a hősére.

Ryan O'Neal 1941-ben született Los Angelesben: édesanyja színpadi színésznő, apja regény- és forgatókönyvíró volt. A későbbi színész pályafutása bokszolóként indult, mielőtt kisebb tévés szerepek útján eljutott a világhírig. Az áttörést az 1970-es Love Story című romantikus dráma jelentette, melyben egy gazdag családból származó egyetemistát alakított, aki beleszeret egy szegény háttérrel rendelkező lányba: a filmet az Amerikai Filmintézet minden idők 10 legromantikusabb alkotása között tartja számon, O'Neal pedig egy Oscar és egy Golden Globe-jelölést is begyűjtött a játékáért. A 70-es években olyan sikeres, mára legendássá vált filmekben szerepelt, mint a Mi van, doki?, a Papírhold, vagy a Barry Lyndon - írja a BBC.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek