ÁLLATKÍNZÁS

Ártatlan dolognak indult, végül betámadták a netezők Agárdi Szilvit

Smolti

Létrehozva: 2023.09.26.

Ha tudná, hogy valójában mi folyik a színfalak mögött, biztosan nemet mondott volna a lehetőségre.

Sok szerelmi csalódás után Agárdi Szilvire tavaly májusban rátalált a boldogság a kedvese, Gergő személyében, aki idén júliusban oltár elé vezette őt és örök hűséget fogadtak egymásnak. A pompázatos esküvőt követően nem mentek nászútra, mivel az énekesnőnek tele volt a naptára fellépésekkel, erre csak most, 3 hónappal a menyegző után kerülhetett sor. 


A turbékoló gerlepárnak egy mediterrán országra esett a választása, Spanyolország egyik legnagyobb és a turisták által leginkább kedvelt szigetére utaztak, Mallorcára. Szilvi a csodálatos utazásukról egy Instagram-posztban számolt be a követőinek. A bejegyzésben megosztott fotó a tengerparton készült, ahol Gergő a karjaiba vette imádott feleségét és látszik rajtuk, hogy a föld felett lebegnek a boldogságtól.

 

Valóra vált az egyik álma

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány napot terveztek eltölteni a mesés Mallorcán, de a rajongók nagy örömére Szilvi egy újabb élménybeszámolóval jelentkezett. Egy rövid videót osztott meg a TikTok-csatornáján, amelyen élete egyik nagy álma válik valóra.

Különleges volt”

 - írta szűkszavúan a videó mellé, ahol egy medence szélén guggol, miközben egy delfint simogat. Ahogyan az várható volt, a kommentszekciókban mindenki elolvadt a látványtól és a követők arról faggatták kedvencüket, hogy hol található ez a hely. Voltak azonban néhányan, akik a nemtetszésüket nyilvánították és hangot adtak a véleményüknek.

“Soha nem mennék ilyen helyre, az összes ilyet bezáratnám, ezek a gyönyörű állatok nem ezért jöttek a világra.”

 

Te hazamehetsz. Ők nem. Nézd meg az Öböl című dokumentumfilmet!” 

- írta egy másik hozzászóló, aki szintén tisztában van vele, hogy milyen sors vár azokra a delfinekre, akik állatparkba kerülnek.

 

Volt, amelyik öngyilkos lett

 

Hogy mi volt az oka a felháborodásuknak? Az a szívfacsaró tény, hogy a delfinek a szabadban naponta több száz kilométert úsznak, a napi mozgásigényüket nem fedezi a medencében való úszkálás. A fertőtlenítőszeres víztől szemgyulladást kaphatnak, sőt el is veszíthetik a látásukat. Az emberi kézen megtalálható baktériumok miatt sok estben makacs bőrbetegségek alakulhatnak ki náluk. Rendkívül intelligensek, vannak barátaik, családjuk és jó esetben velük élik le az egész életüket, ami 50-60 év is lehet. A fogságba került delfinek viszont jóval kevesebb ideig élnek, átlagosan 10-15 évvel hamarabb elpusztulnak, mint a szabadon élő társaik. Elszakítják őket a szeretteiktől, egyes országokban a szemük láttára lemészárolják a családjukat, hogy a kiválasztott példányt egy koporsó méretű dobozban a delfináriumba vigyék, ahol hátralévő életüket kell tölteniük. A delfinshow-kon azért hajtják végre a feladatokat, mert csak ebben az esetben kaphatnak élelmet

A delfinek mély érzésekkel bíró élőlények, ilyen körülmények között hajlamosak az öngyilkosságra. Sajnos több példa is volt már erre, egyikük addig verte a fejét a medence falába, amíg meg nem halt, a világ leghíresebb delfinidormájának kedvence pedig önszántából lesüllyedt a medence aljára és akkor sem jött fel, amikor már elfogyott a levegője. Az idomár ekkor ismerte fel, hogy a delfinek mennyire szenvednek egy ilyen helyzetben. 

 

 

Van más lehetőség


A látogatók persze sok esetben nincsenek tisztában a körülményekkel, hiszen egy külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy az uszonyosok remekül érzik magukat. Az Agárdi Szilvi által megosztott szívfacsaró látni, ahogy a gondozó a delfint az orránál fogva forgatja a kívánt pózba, mintha csak egy szép tárgy lenne, az állat pedig némán, mindenféle ellenállás nélkül tűri, hogy háton fekve a medence széléhez szorítsák.
Szilviről mindenki tudja, hogy melegszívű és kedves, ezért ha ezekkel a tényekkel tisztában lenne, minden bizonnyal nem ezt a módját választotta volna a delfinekkel való találkozásnak. Több európai országban is lehetőség van arra, hogy a természetes közegükben találkozhassunk a delfinekkel, akik odaúsznak az emberekhez és önszántukból barátkoznak és játszanak velük.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758018_auto_resized.jpg
origo.hu

Csak egy öv takarja Tolvai Reni feszülő, érett óriásmelleit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22809_resized.jpg?avcount=1702260311
origo.hu

Emily Ratajkowski tangában mutogatja a fenekét - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16759922_auto_resized.png
metropol.hu

Vége, nincs tovább: ő lett a Sztárban Sztár leszek! győztese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16759647_auto_resized.png
hirtv.hu

Célpont: Gengszterfilm az I. kerületben + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16757251_auto_resized.jpg
life.hu

Csillagjegyek, akik egy húron pendülnek a természettel: kozmikus kötődés az övék

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758524_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. december 11.: A Nyilas egyre lelkesebb, a Skorpió kényes helyzetet kezel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758145_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Heti Top: Kiderült a titok Stana Alexandráról, lebukott Hunyadi Donatella és táncpartnere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758975_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatérne Harry a királyi családba? Rövid, de beszédes választ adott a herceg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758362_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiakadtak Szoboszlai rajongói; elmondta róla a véleményét a Liverpoolból repült sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22728_resized.jpg?avcount=1702260311
life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/ex8Ik7vKs6ra13wqy1Uua_2orrK-WgtJnNnD1h4EViA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRlYThmOTU3OGQzMDQ3YmJhNDIyMmI1YTU1YzU0M2Nk.jpg
Jövő

Kiderült, mi vár Krausz Gáborra és Tóth Gabira 2024-ben

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/rdyIvAecUT30uxOEGDgkHq7qP-pFs6oZm-KBi05V670/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ0YjdhM2RhZWZiNTQ0NjJiOWMwYmMzMWI4Njg5ZmE1.jpg
Győzelem

Hajszálnyival nyert: ő a Sztárban sztár leszek! győztese