OPERÁCIÓ

"Most mellé üt a szívem" - komoly műtét vár Körtvélyessy Zsoltra

Mona

Létrehozva: 2023.07.03.

Az orvosok szerint minden helyre áll, ha a színművész túl lesz ezen az operáción.

Körtvélyessy Zsolt egészsége az utóbbi időben kissé megromlott. Múlt ősszel nyaki elzáródása miatt egy műtéten esett át, fölvágták az ereket és kitisztították, pár napot kórházban kellett töltenie. Tudta, hogy szívproblémája miatt vizsgálatok várnak rá, ám most kiderült, hogy ismét beavatkozáson kell átesnie. Erről mesélt a Metropolnak.

Körtvélyessy Zsolt
Újabb műtét vár Körtvélyessy Zsoltra (Fotó: Petőfi Népe)

− Nagyjából rendben vagyok, de egy hónapon belül vár rám még egy komolyabb műtét. A combomból ablációs beavatkozás, ami annyit jelent, hogy a combomon keresztül bevezetnek egy katétert a szívem felé, azzal bombázzák szét a szűkületet, ami az elmúlt időszakban keletkezett. Azt mondták az orvosok, ha ezen túl leszek, minden helyre áll, mert most mellé üt a szívem [Bizonyos fajta szívritmuszavarok esetén lehetőség van a kóros ingerképző góc vagy ingervezető pálya katéteres hőkezeléssel való megszüntetésére, ezt nevezzük ablációnak - a szerk.] – kezdte a Metropolnak Körtvélyessy Zsolt. 

− Szerencsére különösebb panaszaim nincsenek, viszont annál inkább jellemző a fáradékonyság rám. Állítólag két napot vesz igénybe, egyik nap megcsinálják, azt az éjszakát bent kell töltenem a kórházban, másnap már haza mehetek, ha minden rendben lesz. Nyoma sem fog maradni, mert ez nem jár vágással, maximum egy kis heg fog rá emlékeztetni – mesélte a 82 éves színész.
 

Kedvese mindenben mellette áll

Körtvélyessy nehéz éveket tudhat maga mögött. Ugyanabban az évben, amikor unokája született, koronavírus következtében elvesztette imádott feleségét, Egerszegi Juditot. Rá fél évre szintén a járvány ragadta el a testvérét. A sok keserűség után újra boldog, mint mondja, rá is fér a nehéz időszak után, melyről márciusban a Borsnak mesélt. Párja a mostani nehézségekben is mellette van, ám bízik abban, ha túl lesz a műtéten és teljesen felépül, szeretnének kettesben elutazni külföldre. Persze addig sem unatkozik, ha épp nem imádott unokájával van, akkor barátait látogatja meg, amiből akad bőven.

− Voltam egy festőművész barátomnál lent Békéscsabán három napot, nagyon kellemes időtöltés volt. Tervezünk a párommal egy kis időre Prágába utazni, reméljük, hogy oda is el tudok menni, mert kedvenc, közös időtöltésünk a városnézés és az utazás. Hogy mikor kerül rá sor, a pontos időpontot nem tudjuk, de az biztos, hogy megyünk. Természetesen az én kis unokámmal is igyekszem minél többet lenni, sokszor találkozunk, néha itt van nálunk, nagy szerelem az én részemről – mesélte a büszke nagypapa.

 

Nyáron sem unatkozik

 Bár jelenleg némi egészségügyi problémába ütközött, a következő időszakban rengeteg munka vár rá.

− Szeptember elején lesz a Margitszigeten egy színdarab, Az ég tartja a földet című musical, ebben is játszom, majd felújítjuk Szegeden az Elisabeth-et, a hó közepén, ott leszek hat napot, Úgyhogy van dolgom bőven. Mivel Petőfi éve van, a Petőfi darabnak is hamarosan elindul a felújításra. Sajnos elég keveset játszottuk, így remélem, jó párszor láthatja a közeljövőben a közönség – árulta el Körtvélyessy.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek