Gyász

"Anyám, köszönöm, hogy nem voltál hétköznapi" - eltemették a legendás színésznőt

CHI

Létrehozva: 2023.07.24.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Jane Birkin már 2021-ben egy enyhébb stroke-ot szenvedett. Július 16-án, párizsi otthonában halt meg.

Könnyek között búcsúztak Jane Birkin brit születésű legendás francia színész- és énekesnőtől hétfőn Párizs szívében, a Saint-Roch (Szent Rókus) templomban családtagjai, rajongói és a filmvilág csillagai. A gyászolók között ott volt Catherine Deneuve filmsztár, Vanessa Paradis énekesnő és Brigitte Macron, a francia first lady is.

Jane Birkin
Fotó: AFP

A rajongók a templom előtt a Rue des Pyramides és a Rue Saint-Honoré sarkán álló óriáskivetítőn követték a gyászszertartást, "Mindörökre Jane", "Köszönjük, Jane Birkin" feliratú transzparenseket tartva a magasba. A hangszórókból a 76 évesen elhunyt Jane Birkin dalait, köztük a La Javanaise-t játszották a francia főváros első kerületében.

"Már érzem az űrt, amelyet maga után hagyott" - búcsúzott a szertartáson Charlotte Gainsbourg színész- és énekesnő, Jane Birkin lánya.

Anyám, köszönöm, hogy nem voltál hétköznapi és észszerű

 - mondta a színésznő másik lánya, Lou Doillon színész- és énekesnő.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin már 2021-ben egy enyhébb stroke-ot szenvedett. Július 16-án, párizsi otthonában halt meg. Külföldön leginkább 1969-es érzéki slágeréről, a Je t'aime. moi non plus-ről ismerték, amelyet szerelmével, Serge Gainsbourg-ral adott elő. Franciaországban, ahol az 1960-as évek végétől élt, dalaival, tucatnyi filmben játszott alakításaival, valamint a nők és az LMBT-közösség jogaiért való kiállásával vált ismertté. Emmanuel Macron francia elnök Jane Birkint "francia ikonnak" nevezte.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek