FORGATÁS

Bodrogi Gyula: Engem a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem

Dózsa Gabriella

Létrehozva: 2023.06.23.

Felépülése óta gőzerővel dolgozik Bodrogi Gyula. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész azóta túl van egy premieren, több színdarabban is játszik, a nyáron pedig újra kamera elé áll. A Bors az új magyar film, a Ma este gyilkolunk forgatásán járt. A legendás művész lapunknak kulisszatitkokat árult el és arról is beszélt, mit kért a Jóistentől.

Igazi sztárparádé lesz a most készülő új magyar filmben, a Ma este gyilkolunk krimi-vígjátékban: Kern András a főszereplő, de a filmvásznon feltűnik Pogány Judit, Koltai Róbert, Bánsági Ildikó, Hámori Ildikó, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás. A forgatás már elkezdődött, a Bors lent járt a helyszínen, a ráckeresztúri Brauch-kastélyban. 

Kulisszatitkokat árult el a forgatásról Bodrogi Gyula (Fotó: Bors / Máté Krisztián)


Bodrogi Gyula kulisszatitkokat árult el a forgatásról

A legendás színművész mögött nagyon dolgos hónapok vannak, visszavette szerepeit, sőt új bemutatója is volt. S bár a kőszínházak nemsokára bezárnak, ő már egy új magyar mozit forgat.  A krimi-vígjátékban egy színészotthon lakói a főszereplők, ahol gyilkosság történik. Az egyik idős színész saját szakállára nyomozni kezd, egymás után kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat.

– Nagyon kíváncsi vagyok erre a filmre, mert nekem az az érzésem, hogy ez lehet igen kedves és igen jó. Ez a megérzésem – mondta lapunknak a forgatás szünetében Bodrogi Gyula. – Amikor megkaptam a forgatókönyvet, a szereposztást mindjárt az elején megnéztem. És hát azt kell mondjam, hogy én mindegyiket nagyon szeretem, mindegyiket más miatt, tehát rögtön elfogult lettem. Szóval ha azt mondom, hogy nekem ez nagyon tetszik, akkor abban benne van, hogy azok, akik benne vannak óriási emberek, és azok rányomják a bélyeget az egész filmre.

Okosórán tartja a kapcsolatot unokáival

A népszerű színész arról is beszélt, hogy párjával, Angélával majd elutaznak valahová és reméli, az unokáknak is jut rá idejük. 

– Többet dolgoznak, mint én, de azért igyekszünk találkozni. Nemrég kaptam tőlük egy okosórát, amit hordok is, de alig értek hozzá. Angélával pedig, ha én nem dolgozom, akkor mindig együtt megyünk mindenhová. Vadászatra is készülök Csejtei Tomi barátommal, júliusban megyünk Szlovákiába, ahol nagyon komoly bakok várnak már ránk, már ott állnak fél lábon, várják, hogy menjünk.

„Voltam odaát, de a professzor visszahozott”

Bodrogi Gyula korábban azt mondta: egy színész addig színész, amíg játszik, addig él. Amikor tavaly nagyon beteg volt, az járt a fejében, hogy őt várja a színpad, a közönség. Az biztos, egy emberként aggódott érte az ország, amikor kórházba került. 

– Én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott – mesélte Gyuszi bácsi. 

Nekem megijedni sem volt időm, meg nem is voltam annyira magamnál, hogy megijedjek. Annyira emlékszem, mentem le a lépcsőn, éreztem valamit, visszafordultam, de akkor már Angéla hívta Merkely doktort, nekem ez az egész elszállt. Majd arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! Engem valószínű a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem. És hogyha szeret, akkor be is tartja, hogy addig éljek, amíg meg nem halok. De addig éljek, hogyha ez lehetséges!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek