Ünnep

Bódi Csabi elárulta, milyen ajándékkal lepte meg ballagó fiát

S.M.

Létrehozva: 2023.06.17.

Újabb fordulóponthoz ért Bódi Csabi élete. Középső fiát elballagott a nyolcadik osztályból, hamarosan középiskolába megy. Az énekes elárulta, mivel lepte meg Rómeót.

Június közepén búcsúztatják a nyolcadik osztályt az általános iskolák diákjai. Bódi Csabi kisebbik fia is most ballagott. A roma hagyományok szerint ez minden család életében fontos pillanat, de hogy miért, azt a Ripost-nak mesélte el az énekes. Azt is megosztotta a lappal, milyen ajándékozási szokásaik vannak ebből az alkalomból.

Bódi Margó és unokája
Bódi Margó is büszke unokájára (Fotó: Bódi Csabi)

– Más családoknál kevésbé számít annyira nagy dolognak elballagni az általános iskolából, mint a romáknál. 

Ennek nálunk régi hagyománya van, ugyanis sajnos a romákra régen nem volt jellemző, hogy a nyolcadik osztály után továbbtanulnak, így ez 30-40 évvel ezelőtt nekik felért egy egyetemi diplomával. 

Akkoriban korán alapítottak családot, dolgozni kellett, nem volt lehetőség folytatni a tanulmányokat – kezdte az énekes. – Igaz, apukámnak, anyukámnak és a bátyámnak is több végzettsége van, én szakközépiskolába mentem, meleg padlóburkoló a szakmám. A feleségem is több bizonyítvánnyal rendelkezik, és mindnyájan beszélünk legalább alapfokon angolul, a testvérem felesége, Adrika franciául is. Ahogy telik az idő, fejlődik a roma társadalom, rájövünk arra, hogy a tanulás fontos, számos oláh cigány származású egyetemi végzettségű ismerősünk van. Ezért tudunk mi jobban örülni másoknál, ha a gyerekeink elvégzik az elemi iskolát – árulta el.

Csabi arról is mesélt a lapnak, hogy fia egy nagyon jó középiskolában folytatja a tanulmányait, és bár van mit ünnepelni, ezúttal nem csaptak nagy bulit. A ceremónia után egy étteremben gyűlt össze a szűk család néhány baráttal.

Bódi Rómeó ballagás
Szűk családi körben, néhány baráttal ünnepeltek (Fotó: Bódi Csabi)

Büszke minden gyermekére

Bódi Csabi számos megható pillanatot őriz a szívében, ilyen volt az is, amikor látta gyermekét elballagni, az a nap jutott eszébe, amikor édesanyjával és feleségével Rómeót bekísérték az első órájára.

Most ugyanott álltunk, teli érzelmekkel, és rácsodálkoztunk, hogy a pici gyermek egy közel kétméteres nagyfiúvá cseperedett, pedig még csak 14 éves. 

Elég jó bizonyítvánnyal zárta az utolsó évet, nagyon okos, és elmondhatatlanul büszkék vagyunk rá. Kíváncsian várom, hogy mit fog megvalósítani az életben. Tudom és bízom benne, hogy nagyon nagy dolgokat fog véghez vinni. Egy szín tiszta lélek, tele van szeretettel, önzetlenséggel, és még jóképű is. Azt az erőt, amit a Jóistentől kapott, biztosan jóra fogja használni. 14 éves, most neki kell az életét kialakítania, de mindenben mellette leszünk – mondta a családfő

Bódi Rómeó ballagás
Rómeó 14 éves, hamarosan a középiskolát kezdi meg (Fotó: Bódi Csabi)

Még egy nagy feladat vár rá évek múlva: lányát férjhez kell adnia

A ballagások alkalmával a diákok a családtagoktól, ismerősöktől, rokonoktól rengeteg ajándékot szoktak kapni, azonban a Bódi családban ez másképp van.

Nekünk nem az a fontos, hogy minél drágább legyen, sokkal inkább a gesztus, a megemlékezés, a jó szó, ami tiszta szívből jön számít.

A nagyszüleitől pénzt kapott, volt, akitől ajándékcsomagot, mi pedig az édesanyjával egy arany karkötőt és nyakláncot vásároltunk neki. Rómeónak mindene megvan, nincs szüksége egy újabb ruhadarabra – mesélte Csabi.

A Ripost-nak azt is elárulta, bár a most történtek is megérintették, de még az ennél is nehezebb momentum majd csak néhány év múlva következik be.

– A fiúk szempontjából sokkal könnyebb, a kislányomnál viszont el nem tudom képzelni, hogyan fogom ezt megélni. A megszületése utáni első percben már az jutott eszembe, mi lesz majd az esküvőjével. Nekem az egy óriási fordulópont lesz az életemben, mert azon túl, hogy mindig arra törekedtem, hogy jó férj, családapa legyek, és szeretettel támogassam a szüleimet, a legfőbb célom elérni a kislányom esküvőjét. Megtalálni neki a tökéletes partnert, majd a Jóistent kérjük, hogy segítsen egymásra találni a leendő vejemmel. Ez a pillanat egyet jelent majd a nyugdíjba vonulásommal, utána jöhet bármi – mondta.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek