Hagyaték

Babicsek Bernát édesanyja elmesélte, mi lesz fia hagyatékával

Anomlia

Létrehozva: 2023.06.18.

Módosítva: 2023.06.18.

A Babicsek család mindent megtesz, hogy fennmaradjon a neve imádott fiuknak.

Nem múlik a fájdalom a Babicsek családban. A másfél évvel ezelőtt történtek még mindig fojtogató rabságban tartják Bernát szeretteit, a gyászoló szülőket. A 41 éves, ünnepelt sorozatszínész, Babicsek Bernát máig tisztázatlan körülmények között lelte halálát saját, solymári házában. Szülei találtak rá, ekkor már nem lehetett segíteni rajta. Édesanyja, Márta néni most arról mesélt a Ripost-nak, hogyan viselik a fiuk elvesztése utáni időszakot, és mit tesz a család, hogy enyhüljön a fájdalma, de egyáltalán enyhülni tud.

Bernát 41 évesen aludt el örökre (Fotó: Ripost)

Ennyi idő elteltével, most hogy van? Hogy vannak? Könnyebb kicsit?

– Egyáltalán nem. Egyre rosszabb… [elcsuklik a hangja] ma is mindennap kimegyünk a temetőbe, én délidőben szoktam, a férjem pedig este. A víz nagyon felmelegszik a mindig friss virágok alatt, ezért…

Tudja bármi enyhíteni kicsit is a gyászt Önökben?

– Talán: azon dolgozunk, hogy fent maradhasson minél tovább Bernát neve, hogy ne felejtsék el őt. Ezért is örültem, amikor a Turay Ida Színházban díjat alapították a nevében. És azért is büszke vagyok arra, hogy Solymáron is immáron másodszorra átadhatjuk június 20-án az ifjúsági díjat, idén Czető Bence a díjazott, 3-os gimnazista. Ennek Bernát is nagyon örül biztosan odafent, hiszen nagyon szerette a fiatalokat. Tanított is…

Sőt, ha jól tudom, egyik tanítványa éppen a napokban vette át a helyét a fia zenekarában, a Paddy and the Rats-ben?

– Igen, Todorov Dominik egy nagyon tehetséges tanítványa volt a fiamnak.

Ráadásul Bernát kedvenc harmonikájával játszik, aminek nagyon örülünk. Hiszen ezekben a fiatalokban el tovább Bernát zeneisége…

Bernát helyét egy tanítványa örökölte, aki az ő hangszerén játszik (Fotó: Babicsek Márta)

Mi lesz a solymári házzal, ami Bernát szívének olyan kedves volt?

– Be sem tudok menni oda... [mondja Márta néni ismételten elcsukló hangon] … nagyon nehéz kérdés. Üresen áll, hiszen felújítottuk, megszabadultunk a koromtól is, mely a falakat ellepte, de nincs lelki erőnk dönteni még.

Milyen testvérek voltak ők ketten? Biztosan nem lehetett egyszerű két fiúval Önnek sem.

– Nagyon szerették egymást, de különbözőek voltak: Bernát mindig nyitott volt, igazi vezető típus, Zoltán pedig örömmel hagyta magát. Kicsit olyan volt, mintha Bernát lett volna a báty, Zoli pedig az öccse. Zoltán sokkal zárkózottabb gyerek volt.

Mindig azt hittem, hogy majd ha mi már nem leszünk, ők ketten a legerősebb szövetségesek lesznek, ott lesznek egymásnak, de a sors sajnos közbeszólt.

Babicsek Bernát háza
Saját házában veszítette életét a sorozatsztár (Fotó: Móricz István)

Olvashattuk a napokban megjelent hírek szerint, hogy új fejlemények vannak Bernát halálával kapcsolatban elindított perben is. Hogy érinti ez Önöket, hogy újra és újra felnyílnak a sebek?

– Be sem záródtak. Azért is szeretnénk mielőbb kideríteni az igazságot, hogy vajon ki hibázhatott, hogy talán egyszer le tudjuk zárni lelkileg a dolgot. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy múlt héten újra meghallgattak bennünket hivatalos keretek között. 

Kezd kirajzolódni, hogy hány helyen hibázott a biztonsági szolgálat, és milyen mulasztások történtek a végzetes hajnalon.

A részletes szakvélemény szerint több foglalkozási mulasztás is történt Bernát halálával kapcsolatban a biztonsági cég részéről. Bernát életét is megmenthették volna, ha a kiérkező járőr körültekintőbben jár el. De nem így lett. Bernát még most is élhetne.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek