Időjárás

Koronázás: ezért szurkol Vilmos herceg és több százezer brit

N.T.

Létrehozva: 2023.05.06.

Módosítva: 2023.05.06.

Hamarosan hivatalosan is megkoronázzák III. Károlyt és szerelmét. Van valami azonban, ami felboríthatja a menetrendet.

Már hazánkban is mindenki tudja, hogy szombaton tartják III. Károly és Kamilla koronázását, amit jóformán az egész világon közvetítenek majd. Azonban van valami, ami megkeserítheti az ünnepi eseményt és senki sem tud ellene tenni: ez pedig az időjárás.

Bármennyire is szeretnénk, az időjárást még nem tudjuk befolyásolni, ami most különösen jól jönne III. Károlyéknak, ugyanis a brit meteorológiai szolgálat esőt jósol a történelmi eseményre. Ennek fényében azt tanácsolják az érdeklődő tömegnek, hogy az esernyőt ne hagyják otthon. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy brutális tömegre kell majd számítani a ceremónián, ugyanis a BBC szerint több százezer ember fog a városban tömörülni, hogy ők is részesei lehessenek. Azonban arra nem árt felkészülniük, hogy az időjárás bizony esősre fordulhat.

 

Az időjárás Nagy-Britannia-szerte változékonynak tűnik, sokfelé záporokkal vagy hosszabb esőzésekkel. Néhány heves, zivataros felhőszakadás várható vasárnap

 

– közölte a brit meteorológiai szolgálat. Hozzátették, hogy az előrejelzések szerint szombaton is felhős idő várható, futó záporokkal.

Még ha a britek már hozzá is szoktak az esős időhöz, az nem jelenti azt, hogy ne akarnák jó időben élvezni a koronázást, az élen Vilmos herceggel. A 40 éves trónörökös és felesége, Katalin hercegné csütörtökön a londoni Sohóban található Dog & Duck Pubban tett látogatást, ahová metróval érkeztek. A kalandos program során lehetett a hercegi pártól kérdezni, a beszélgetések során pedig kiderült, hogy Vilmos is abban bízik, hogy a száraz idő lesz a koronázási ünnepség alatt.

 

Drukkolok az időjárásnak

 

– mondta a walesi herceg.

Természetesen pánikra akkor sem lenne ok, ha valóban esős idő lesz, ugyanis ez annyira nem befolyásolná ceremónia programjait, ha viszont heves zivatar súlyt le, akkor történhetnek bizonyos változások, például a Buckingham-palota feletti repülés is elmaradhat. A statisztikák szerint azonban nem lenne újdonság, ha valóban lecsapna egy durva vihar: a meteorológiai hivatal arról számolt be, hogy Erzsébet királynő 1953. júniusi koronázási napján szintén felhős volt az ég, némi esővel, apja, VI. György király 1937. májusi koronázásakor pedig még több csapadék esett - írja a People

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek