Búcsú

„Györgyi, szerinted mit tudunk most kezdeni ezzel az egésszel?” – Gyászba borult az internet, kollégái, barátai, tisztelői búcsúznak Lang Györgyitől

S.M.

Létrehozva: 2023.05.21.

Módosítva: 2023.05.21.

Az egész országot megrázta Lang Györgyi halála. Kollégái, barátai, tisztelői fájó szívvel búcsúztak az Pa-Dö-Dő énekesnőjétől.

Ahogy azt elsőként a Bors írta meg, szombaton késő délután, hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. A szomorú hír percek alatt körbejárta az internetet, és a közösségi oldalakat gyakorlatilag ellepték az érzelmekkel teli gondolatok. Kollégák, barátok, színészek, politikusok, rádiósok, és olyanok is, akik nem ismerték, de tisztelték, megható sorokkal búcsúztak Györgyitől.

Lang Györgyi május 20-án hunyt el (Fotó: DFP)

 

Falusi Mariann, aki 35 évig alkotott egy párt a színpadon Pa-Dö-Dő formációjukkal, és akinek a neve összefonódott a sok évtized alatt Lang Györgyiével, Dés László és Bereményi Géza szerzeményével, az „Ez a hely” című dallal búcsúzott barátjától. És hogy miért ezzel? A szöveg választ ad erre. Az énekesnő semmit nem írt a poszthoz, de mérhetetlen fájdalmáról árulkodik.


D. Tóth Kriszta korábban a műsorában látta vendégül az énekesnőt. A közös adás posztolásával búcsúzott Györgyitől.

Három hete találkoztunk a Budaörsi Színházban… Jó utat, Györgyi! Legyen könnyebb!

 – írja a médiaszemélyiség.


Till Attilát is megrázta az énekesnő halálhíre, hiszen több alkalommal is volt alkalma forgatni vele.

Lang Györgyi! Annyira szerettem a hozzáállásodat bármihez! A széphez, a jóhoz, a hülye politikához, magadhoz, a barátokhoz, a betegségedhez. 

Nem sok embert ismerek, aki annyira a dolgok felett tudott lenni, mint te! 2020 novemberében forgattunk Kulka Jánossal egy portrét a Propagandában és akkor Jani elvitt minket hozzád, nagy élmény volt abban a különleges, sokszínű, mesebeli lakásban lenni, amiben te, mint egy egyszerre 5 és 100 éves varázslónő szórakoztattál minket. Mint mindig mindenkit! Ég veled! – olvasható a TV2 műsorvezetőjének posztjában.


Csonka András szintén nagy tisztelője volt az énekesnőnek. Sorai mindenki számára elgondolkodtatóak lehetnek

− Györgyi, szerinted mit tudunk most kezdeni ezzel az egésszel? Szerinted meg tudjuk egyáltalán érteni, fel tudjuk fogni, el tudjuk fogadni, hogy ennyi volt? Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok az előzményekkel, az évek óta ismert tényekkel – kezdte sorait a színész. 

Amióta csak ismerlek, Te voltál a szabadság, a belevaló, pofátlan vagányság, a metsző humor és irónia, ugyanakkor a gyermeki érzékenység, és érzelem is, csak azt hitted, ezt elrejtheted előlünk a nagyszájúságod mögé. 

Az egész életed szembemenés sok mindennel, leginkább a betegségeddel, ami évtizedekig békén hagyott, hogy aztán rákapcsolhasson, szembemenés az igazságtalansággal, a pozőrséggel. Kíméletlenül tisztán tudtál megítélni embereket, kvalitásokat, és nem féltél, ha kritizálni kellett. Mennyire irigyeltem Tőled a bátorságodat – írta közösségi oldalán.

Csonka András kifejtette, soha nem látott szebb példáját a barátság erejére, mint Györgyi sorsában.

Amit és ahogy Mariann és a hozzád legközelebb állók évek óta végigcsináltak, az egyszerre megható, és példamutató, iránytű mindannyiunknak. Szégyellem, hogy ebben nem álltam igazán mellettük. 

Zavarban voltam a helyzettől, attól, hogy úgy teszek, ha találkozunk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig alig szóltál pár szót, de tudtam, hogy Te is, éppúgy ahogy én, utálod a sajnálkozást. Te a stroke előttig valóban azt mutattad, teljes életet tudsz és akarsz élni. Olyat, amit sokan egészségesen sem vagyunk képesek megtenni. Duótok a vidámság, az önmagunk felvállalásának magasiskolája volt. Köszönjük az erőt, a felszabadult perceket, az önfeledt hangulatú koncerteket, a hitet, hogy lehet másképpen, igaziul is! Nyugodj békében, drága Györgyi! – olvasható a színész posztjában.


Június 18-án találkozhatott volna vele újra a közönség

Ilyen és ehhez hasonló, megszámlálhatatlan, beidézhetetlen sorokkal emlékeztek meg Györgyiről, akire sokan példaként tekintettek, hiszen hosszú évek óta kényszerült kerekesszékbe, miután 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Az énekesnő ettől függetlenül teljes életet élt, és a Pa-dö-dö is tovább zakatolt. Koncertjeiken – ami az utóbbi másfél évben igencsak megfogyatkozott, miután 2021 novemberében stroke-ot kapott – minden alkalommal telt ház előtt álltak színpadra. Generációtól függetlenül tombolt a közönség és énekelte a rengeteg slágert, amit a több mint három évtized alatt megismertünk és megszerettünk tőlük.

Utoljára idén, április 6-án léptek föl olyan sikerrel, hogy a közönség követelte, ismételjék meg a koncertet. Ennek június 18-án lett volna az időpontja. Azonban az élet igazságtalanul közbeszólt: többé nem „állhat” színpadra. Nyugodj békében Györgyi!


 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713525012
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27208_resized.jpg?avcount=1713525012
origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142134_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135573_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138672_auto_resized.jpg
vg.hu

Pontokba szedtük, milyen lesz a kalauz nélküli MÁV – készülhetünk újdonságokra bőven

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27207_resized.jpg?avcount=1713525012
origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137744_auto_resized.jpg
astronet.hu

Bika hava: 1 éves szültésnapi horoszkóp a Bika jegyűeknek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713525012
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vY_U9aXjW-otQREJ8_OpsJvmRuBQZuhhvtHR6pGYg6I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwYThlMTM2MjBmNzRmZGQ5M2NjNGQwMTc1ZmUzYmRl.jpg
Botrány

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/P4C1P7TsBA6vVqiTzkj4mkVLoD1Vnii5BQlxV0MFhuk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmZDdlNDM5MGUzZDQzN2FhM2I3MjM1NTE3MDkxN2I1.jpg
Vallomás

„Szteroidos kezelést kapok” – komoly problémával küzd Marics Peti