Celeb

Megszólalt a barát: Örökre rejtély marad, hová temették Usztics Mátyást

Doris

Létrehozva: 2023.04.30.

Pelsőczy László évtizedeken át volt Usztics Mátyás barátja és kollégája, de kegyeleti okokból már ő sem érdeklődik a családnál.

Április 29-én, szombaton volt immár napra pontosan hat éve, hogy életének 68. életévében elhunyt Usztics Mátyás, A Kisváros és az Angyalbőrben népszerű színésze. A lesújtó hírt követően a család csak hallgatott, de azt beszélték, Usztics egy súlyos emésztőrendszeri betegséggel küzdött. Egészen pontosan a kiújult hasnyálmirigy-gyulladás okozta a halálát, de még a halálos ágyán is a jövőt tervezte, többek között egy új színdarabot.

Örökre rejtély marad, hol van Usztics sírja Fotó: Facebook

Tele volt tervekkel, ám ezeket a terveket már nem tudta megvalósítani.

Rejtélyes búcsúztatás

A roppant népszerű, ugyanakkor magának való, introvertált színművész halálát követően egyből rejtélyes dolgok történtek, a család és a barátok is teljes titokban búcsúztak Uszticstól a Lehel téren található Árpád-házi Szent Margit-templomban, egy megemlékezésen, ám erre csak néhányan kaptak meghívót. Sajtóhírek szerint a későbbi temetésről nem értesítették sem a nagyközönséget, sem pedig a gyászoló barátokat, pályatársakat, kollégákat, pedig biztosan sokan szerették volna leróni a kegyeletüket.

Nos, a rejtély azóta is körüllengi Usztics Mátyás halálát, ugyanis a mai napig, hat évvel a tragédia után sem lehet tudni, hová temették el a közkedvelt színészt, így esély sem volt arra sem, hogy a barátok április 29-én, az évforduló napján kilátogathassanak a titokzatos temetőbe, és csendben emlékezzenek a művészre.

A barát szerint örökre titok marad, hol van a sír

A Bors megkereste Pelsőczy Lászlót, aki nagyon közeli barátja volt Uszticsnak, olyannyira, hogy a színész egyik fotója ott lóg az irodája falán. Bár Pelsőczy nem szeretné magát bennfentesnek, vagy olyannak beállítani, aki másoknál többet tud, megkeresésünkre elmondta, szerinte örökre titok marad, hol van a színész végső nyughelye.

Mátyás örökre a szívemben él, ezért kegyeleti okokból már nem is nagyon kutakodom, pedig nagyon jóban vagyok a családjával. Szerintem attól tartottak és tartanak a mai napig, hogy valaki kárt tenne a sírban, Mátyás ugyanis meglehetősen megosztó személyiség volt. Úgy vélem, örökre rejtély marad, hol van pontosan a sír, bár azt szinte kizártnak tartom, hogy szülőhelyén, Penészleken temették volna el. Annak egészen biztosan híre ment volna! Korábban még próbáltam Mátyás öccsétől megtudni, hogy hol is van a sírhely, de még neki sem volt róla információja. Azóta sajnos ő is elhunyt, így már ő sem tudja megkérdezni – sóhajtott Pelsőczy, akiben annak idején annyira megbízott a gyászoló család, hogy a Lehel téri templomban történt búcsúztatóra ő vitte a papot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek