Ábel Anita vőlegénye az úr a konyhában

Ábel Anita
PUBLIKÁLÁS: 2023. április 05. 15:52
Anita az otthoni szokásokról számolt be és elárulta, hogy náluk ki szokott főzni és miként osztják el az otthoni tevékenységeket.
Unger Zsolt

Otthon a konyha Roberto birodalma, a művésznő párjáé. Az olasz gasztroszakember külön örömmel főz a családjának. Azért Ábel Anita sem tétlenkedik: egy tizennégy és fél éves kamaszlányt el kell látni finomságokkal nap mint nap.

Sass Dani és Ábel Anita, az Ide süss! műsorvezetői tettre készek minden pillanatban Fotó: VIASAT3

Őszinte leszek, belőlem hiányzik a főzésben a kreativitás. Ritkán térek el a megszokottól, az anyukám és a nagymamám által megismert recepteket tudom megfelelően prezentálni. Nem kísérletezem, de csodálom azt, aki ezt megteszi, akár sztárséf, akár az amatőr cukrászporondon próbál helytállni. A kreativitás elengedhetetlen eleme az alkotásnak. A műsorunkban, az Ide süss!-ben is menet közben kell gondolkodni; ha nem sikerült valami, azonnal újra kell tervezni. 

Mi hétvégente érünk rá főzni, zömében Roberto feladata ez, én inkább a keze alá dolgozom, míg a sütemények készítése anyukám reszortja. 

Néha Luca lányom is besegít. Ő inkább főkóstoló, szereti a finom falatokat, de egyáltalán nem válogatós, és olykor ő is kísérletezik a konyhában – árulta el.

 

Húsvétra hangolva

Anitáéknál a ház rendezése és a kerti munkák lesznek a fő programok az idei ünnepen, de azért a finom fogások sem maradnak el.

Lesznek hagyományos ételek, nem hiányozhat az asztalról a sonka és a tojás, de nemrég voltunk Olaszországban, ahol tart a spárgaszezon, ezért gyorsan betáraztunk belőle. Abból készül majd az előételünk, spárga főtt tojással, olívaolajjal és balzsamecettel kiegészülve. Nem lesz nagy vendégsereg, a szűk családdal ünneplünk, de szerintem ahhoz nem is kell külön alkalom, hogy együtt lehessünk a szeretteinkkel. Luca örül a tavaszi szünetnek, végre lesz alkalma hosszabban találkozni a barátaival.

A kiabálás helyett a vidám hangulat a jellemző Fotó: VIASAT3

Szerethető vetélkedő

Ide süss! – Húsvéti kihívás címen fut a VIASAT3 csatornán a gasztroműsor új évada, megszokott színvonalon, ismerős stábbal, ám természetesen új versenyzőkkel.

A mi feladatunk Sass Dani műsorvezetőtársammal az is, hogy lelkileg segítsük a versenyzőket, mert nincs egyszerű dolguk, mondjuk egy óra alatt egy húsvéti kalács sütése még egy profi számára is nagy kihívás – mondta Anita.

 

A vidámság jellemzi a műsort”

A cukrászversenyben a tét sem kicsi: kétszer egymillió forint, aminek a fele a fődíj, fele pedig a győztes által karitatív célra felajánlható összeg.

– A drámai pillanatok mellett a vidámság jellemzi a műsort, itt nincs kiabálás, ledorongolás, ez egy kedves vetélkedő, családias hangulatban vettük fel egy sátor-stúdióban – ecsetelte Anita.

További húsvéti történetekért keresse a Hot! magazint

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.