KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Varga Iza félti lányait, ezért regisztrált a közösségi oldalakra

D.G.

Létrehozva: 2023.03.30.

Varga Iza szerint nagyon veszélyes tud lenni a közösségi média, aminek árnyoldalaitól saját lányait is félti. A népszerű színésznő szerint ugyanis beláthatatlanul fájdalmas lehet a szándékosan bántó kommentek, támadások, agresszió és pletykák hatása.

Varga Iza bár aktívan jelen van a közösségi oldalakon, a magánéletébe nagyon ritkán enged betekintést. Két gyönyörű lánya van, Anna 21, Sára 15 éves, őket sem mutatja túl gyakran a követőinek. A színésznő ugyanis tisztában van a social média árnyoldalaival is, ezért is vállalt szerepet Bánszki Kristóf kisjátékfilmjében, a Szelfi Egyetemben. 

Varga Iza
Fotó: SZELFI EGYETEM

Varga Iza félti lányait

A filmben Varga Izabella tanárnőt alakít, és úgy gondolja, hiánypótló alkotás született, ami fontos kérdésekkel foglalkozik.

Mártonffy tanárnő sikeres modellkarriert tud a háta mögött, ismeri a népszerűség és a csillogás szépségét, de az árnyoldalait is, így próbálja a tanítványait a realitás talaján tartani – mesélte Varga Iza. – Ha van olyan csoport, amely különösen ki van téve a digitális hatásoknak, azok a kiskorúak. Fölényesen jól ismerik a technológiát és annak felhasználásait, és nagyon korán felkerülnek a közösségi hálózatokra. Ugyanakkor még nehezen tudnak különbséget tenni az információ és a vélemény, a fikció és a valóság között. A Szelfi Egyetem és az ehhez hasonló filmek segíthetik a közös gondolkodást, a megoldások keresését – vélekedett a színésznő, aki maga is lányai miatt kezdte használni a közösségi oldalakat.


Veszélyben a fiatalok

Április 1-én mutatják be az HBO MAX-on a nagyközönségnek a Szelfi Egyetemet, amiben Varga Iza többek közt Tóth Andival is játszik. 

Varga Iza Tóth Andi Szelfi Egyetem
Varga Iza egyik tanítványa a filmben Tóth Andi (Fotó: Szelfi Egyetem)


A social média árnyhatásait legtöbbször a követők szemszögéből szokás megvitatni. Örülök, hogy a Szelfi Egyetem a másik oldalról leselkedő veszélyeket is vizsgálja, amelyek a (gyakran kiskorú) influencereket érintik. Bár a legtöbbjük magabiztosnak és kiforrottnak látszik, nincsenek tisztában azzal, hogy a közönségük elvárásainak való megfelelés mekkora teherré válhat számukra, ami hosszú távon óriási frusztrációval és stresszel jár. Kockázatos intimitásuk és magánéletük nyilvánosságra hozatala is, ahogy a több követő megszerzésének azonnali előnyére való igyekezet a hosszú távú következmények figyelembevétele nélkül. Beláthatatlanul fájdalmas lehet a szándékosan bántó kommentek, támadások, agresszió és pletykák hatása, miközben hiányzik a személyes, biztonsággal kapcsolatos szabályozás a platformok, vagy a hatóságok részéről. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek