Születésnap

Megírta a végrendeletét a 77. születésnapját ünneplő Nagy Feró

Soltész Mónika

2023. január 15. vasárnap 03:00

Mit sem fog az idő Nagy Ferón, még ma is lendületesen éli az életét, és esze ágában sincs végleg nyugdíjba vonulni. Az unokái a legfontosabbak számára, ők pedig fiatalon tartják, aktív nagypapára van szükségük. Feró ezért mindent el is követ.

Forrás: Szabad Föld

77 éves lett Nagy Feró. A Kossuth-díjas énekes végigdolgozta az életét, és még most sem tervez visszavonulni. Rengeteg elfoglaltsága van, de nem panaszkodik, mert azon szerencsések közé tartozik, aki azt csinálhatja, amit szeret. Nincs hiányérzete, de nem bánná, ha több szabadideje maradna, és bizony lenne is mivel eltöltenie.

Néha jól esne, ha magamra is tudnék egy-két órát fordítani, ha több időt tölthetnék otthon, hogy végre játszhassak a kutyáimmal, és a saját életem körül forogna minden. 

Mégis azt mondom, inkább dolgozom, minthogy ne legyen érdeklődés irántam. Szerencsére nyáron sokat utazunk a zenekarral, nekünk az felér egy pihenéssel, csaknem egy nyaralással. A forgatásoknak jelenleg vége, de mindig van helyette más. Otthon is rengeteget feladat vár rám, jön a tavasz, ilyenkor az udvaron bőven akad munka, amint van egy kis szabadidőm, persze csinálom. Nem tudom, mit gondoljak, hála istennek vagy sajnos, de kevés időm van, bőven vannak felkéréseim, aminek örömmel teszek eleget. Kevesen tudják, de vasárnaponként a Királyi Rádiónál vezetek műsort, nincs egyetlen unalmas pillanatom semmondta a Borsnak a Beatrice énekese.

A genetikának is köszönheti fiatalos külsejét  Fotó: Csányi Kriszta / Bors

„Még jó erőben vagyok”

Mi tagadás, Feró jó pár évet letagadhatna a korából. Persze ez részben a genetikának köszönhető, de törekszik arra, hogy ne hagyja el magát.

– Mondhatnám, hogy öregesen vagyok, de sokkal jobban érzem magam, mint ahogy sokan ezt gondolják. Viszont azt se felejtsük el, mégiscsak 77 éves lettem. Ugyanolyan dinamikus és naprakész vagyok, mint amilyen eddig is voltam, még jó erőben vagyok. 

Ebben semmi különös nincs, köszönhető az Úristennek, és persze én is mindent elkövetek, hogy ne legyek egy fáradt, vén, öreg bácsi. 

Nem is hagyhatom el magam, hiszen én vagyok a családfenntartó, ezzel pedig azt is be kell vállalni, hogy a legöregebb is – mondta mosolyogva. 

„Van egy házam és két kutyám”

Manapság sokkal előrelátóbbak vagyunk, és a földi létünk alatt mindent elrendezünk, ne maradjanak elvarratlan szálak utánunk, és megóvjuk a családunkat egy olyan helyzettől, mint például az örökösödéssel járó tortúra. Nagy Feró sincs ezzel másképp, a Bors érdeklődésére elárulta, ő már megtette a megfelelő lépéseket.

Az embernek komolyan kell venni mindent, és kötelessége gondoskodni a családjáról, így nekem is megfordult a fejemben a végrendelet.

Nálunk azonban ennek az elintézését végül nem én vettem a kezembe, hanem a feleségem, de nekem ez tökéletesen megfelel. Elosztottuk, amink van, nekem az a fontos, hogy mindenki egyformán járjon majd jól, ha eljön az ideje. Persze nem nagy örökségről van szó! Van egy házam és két kutyám – mondta a tőle megszokott humorral.

Nagy Feró és felesége
"Elosztottuk, amink van." Fotó: Bors

Feró hosszú évek óta Őrbottyánban él, ő álmodott meg mindent, és van, ami a keze munkáját dicséri, így a ragaszkodása teljesen érthető.

Annak idején mindig annyit haladtunk előre, amennyi pénzünk volt. Amikor telt rá, vettünk bele új ablakokat, majd ha volt mit elkölteni, lecseréltük a tetőt. 

Ha ma újra elkezdenék egy építkezést – ez már egyébként elképzelhetetlen –, pontosan tudnám, milyen kábeleket kell beletenni a falba, hogy az internet működjön. Nagyon sokat dolgoztam rajta, hogy az otthonunk elnyerje a végleges formáját. Mindig eszembe jut, milyen érzés lenne szembesülni a kérdéssel: "eladó-e a ház"? Nem azért dolgoztam, hogy eladják. Viccet félre téve, pontosan ez az élet rendje, ezt tudomásul kell venni, ez a gyerekeimé és az unokáimé lesz, ők döntenek a sorsáról – ismerte be kollégánknak.

Nagy Feró
77 éves lett Nagy Feró, de még esze ágába sincs elbúcsúzni a színpadtól  Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

Örömünnep számára, ha az unokáival lehet

Nagy Ferónak fél évvel ezelőtt született meg a negyedik unokája. Amint a gyerekek kerülnek szóba, mindig ellágyul a hangja. Minden, velük töltött pillanat boldogsággal tölti el, ebből pedig bőven akad.

Egy igazi örömünnep számomra, amikor mind a négy gyerek nálam van. 

Általában hetente többször találkozom velük, a legkisebbel picit ritkábban, de ő még csak féléves. Véletlen szerencsés találkozás volt, hogy a napokban egyszerre jöttünk össze, kértem a családot, hogy ezt a pillanatot örökítsék meg, irigykedjenek a nagypapák, hogy nekem már négy unokám van. Igaz, Orbán Viktor még egy picit előttem jár, de majd megkérdezem a gyerekeimet, hogy állnak ezzel a projekttel – mondta nevetve az énekes.

– Karácsonykor anyósomnál jött össze a teljes család, ilyenkor ébred rá az ember, mennyire rohan az idő, mert már sok a felnőtt gyerek van a kisebbek mellett. Jó érzés végre úgy igazából együtt lenni, nem csak egy-egy pillanatra összefutni a hétköznapokban. Szeretjük kölcsönösen egymást, nem csak rokonok, barátok is vagyunk – fűzte hozzá.

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/NX4CAR5RP4w61NsWWOfttg-9q7a7tY09QoxOKt4kW0s/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQwMTgyNzViYTkzODQ3MGY4ZWI2NjBlNThlODA3Y2Y1.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Megmutatta negyedik unokáját Nagy Feró: Nem szégyellem bevallani, elsírtam magam

Öt év alatt lett négyszeres nagypapa a rockzenész.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15827310_auto_resized.jpg
origo.hu

Egyre rosszabbul érzi magát Ördög Nóra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13299_resized.jpg?avcount=1680228907
origo.hu

Nagy döntést hozott Csobot Adél és Istenes Bence

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15826943_auto_resized.jpg
metropol.hu

Elsírná magát Berki Krisztián, ha láthatná ezt a fotót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15828061_auto_resized.png
hirtv.hu

Botka László indulását támogatja a DK Szegeden

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15827994_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kiderült Körtvélyessy Zsolt utolsó kívánsága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15826809_auto_resized.jpg
vg.hu

Zelenszkijnek később el kell számolnia a bahmuti vérszivattyúért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13298_resized.jpg?avcount=1680228907
origo.hu

Pár héten belül másodszor tartóztatták le a részegen tomboló tévésztárt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15825778_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek igazi boldogságot hoz az április

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15826843_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az a férfi, aki Kispesten fejbe lőtte a sógorát, döbbenetes, mi derült ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15826371_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindent elmond: Így reagált Ördög Nóra, hogy Lékai-Kiss Ramóna letaszította a trónról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13293_resized.jpg?avcount=1680228907
mindmegette.hu

Gáspár Bea répatortamuffinját ne hagyd ki húsvétkor – mutatjuk a receptet!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/m0jm7d6twJDoWzsrd4HNGVFZNyCNZRuTGgqK2Grc7O4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA2YWI5MzM1ZDUyMjRjMWZiZWU0MzgzZWEwY2MwZmFh.jpg
Boldogság

Özvegy nőt szeret Körtvélyessy Zsolt: Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/v_Z9yTbOm9Wa0STBa-MxcVVODXlGmIUXn1OryHmpOuY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlNjA0NDJkNjIwMzQ1OTg4NGRmZjFkNjYzY2MxZGIz.jpg
Vallomás

Kiderült Körtvélyessy Zsolt utolsó kívánsága