ARANYKALITKA

Kulcsár Edina teljesen kifordult magából, rá sem lehet ismerni G.w.M mellett

Létrehozva: 2023.01.07.

Külső szemmel nézve úgy tűnik, G.w.M menyasszonyának egy év leforgása alatt teljesen megváltozott a személyisége.

Egy évvel ezelőtt hatalmas port kavart a hír, hogy Kulcsár Edina és Csuti házassága zátonyra futott és bejelentették, végleg elválnak útjaik. Néhány nappal később sokkolta az országot: a szakításuk egyik oka az volt, hogy Edina menthetetlenül beleszeretett a zenei producerként is ismert hazai rapperbe. G.w.M-mel, polgári nevén Varga Márkkal egy közös munka során találkoztak és kerültek közelebbi kapcsolatba, pár hónap után pedig azt érezték, nem tudnak egymás nélkül élni. Mindketten lezárták addigi kapcsolatukat és együtt elkezdték a közös életüket. 
Az emberek túlnyomó többségének szúrta a szemét, hogy szinte már kényszeresen, olykor naponta több közös fotó és videó megosztásával igyekeztek bizonyítani, mennyire boldogok együtt. 

Edina ás G.w.M nyilvánosan is felvállalták a kapcsolatukat, láthatóan nagyon boldognak tűnnek (Fotó: Bánkúti Sándor)

Tavaly például, amikor Edináról már tudni lehetett, hogy közös gyermeküket hordja a szíve alatt, G.w.M élő bejelentkezésben beszélt a követőihez, miközben szerelme az ő lábkörmét vágta. Ez két táborra osztotta az embereket, voltak, akik úgy vélték ez aranyos dolog, míg mások megrökönyödtek rajta. 
A napokban Edina maga tette közzé egyik Instagram-történetében, hogy a késő esti órákban a konyha kövének fugáját fogkefével elképesztő alapossággal súrolja. A videóhoz azt írta, alig várja, hogy végezzen, hiszen már igencsak elfáradt. 
Felvetődik a kérdés, hogy egy magabiztos, független és sikeres üzletasszony, hogyan válik egy év leforgása alatt alázatos és szorgos háziasszonnyá?
A kérdés megválaszolásához Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus segítségét kértük.

- Alapvetően egy aszimmetrikus kapcsolat is jól tud működni abban az esetben, ha mindkét fél elfogadja azt a szerepet, amibe belekerült. Egy kívülálló szemszögéből talán úgy tűnik, hogy a pár egyik tagja nem érzi jól magát, de ez nem feltétlenül lehet így. Ha a felek számára nem okoz feszültséget ahogyan közösen működtetik a kapcsolatot és ezzel a mindennapokban is azonosulnak, akkor mindketten elégedettek és boldogok

 – fejtette ki a pszichoterapeuta, aki a szituáció lehetséges árnyoldalára is kitért.

- Ha valaki nem találja meg a helyét ebben a rendszerben és nem tud azonosulni a szereposztással, valamint nagy a megfelelési vágy, akkor előbb vagy utóbb a feszültség felszínre kerül. Amennyiben a boldogság csak egy álca és próbál megfelelni az elvárásoknak, akkor megjelennek különböző konfliktusok, amit ha nem oldanak fel, szakítás lesz a végkifejlet.

Edina helyzete kissé eltér a megszokottól, hiszen mivel előző házasságából két gyermeke vele él, illetve Márktól várandós, már nem gondolhat csak saját magára és bizonyos szinten az igényei, boldogsága háttérbe szorulhat. Vagyis ha netán idővel nem érzi jól magát ebben a kapcsolatban, sokkal nehezebben változtathat. Emellett mivel Márk a családfenntartó és Edinának nem kell dolgoznia, az anyagiakat illetően kettejük között kialakulhat egy függőségi viszony.

- Nagyon fontos szempont, hogy amennyiben különböző hagyományok szerint élnek, a nőnek meg kell tudnia élnie az értékesség érzését és azt, hogy miért érdemes minden nap felkelnie. Ebben nagy szerepe van a férfinak is, akinek tennie kell azért, hogy a nő ne azt érezze, egy értéktelen cseléd. Ha a nőt nem elégíti ki ez az új helyzet, a férfi ellenállásba fog ütközni. Az aranykalitka rövid távon szépnek és jónak tűnik, aki kívülről nézi, annak még szebb, de aki belül van, annak a szabályok, keretek és a bezártság elégedetlenséget fog okozni. Ami rövid távon érték és előny, az hosszú távon gyötrelemmé válik, ezért ebből pedig idővel ki fog törni. Az is kérdés, mennyire érzi magát erősnek és értékesnek, szerethetőnek, mert sokszor azért marad benne valaki egy rossz kapcsolatban, mert az elnyomás következtében önmagát leértékeli és elhiszi, életképtelen a másik ember nélkül – hívta fel a figyelmet a lehetséges veszélyekre Dr. Makai Gábor. 
Egy szerelem kezdeti fázisában az erős érzelmek erőteljesen befolyásolják az ítélőképességet.

- A rózsaszín köd akár egy év után is fennállhat. Ez nagymértékben torzíthatja a felek racionális és észszerű gondolkodását. Ha elillan, akkor fog kiderülni, hogy a két ember illeszkedik-e egymáshoz vagy sem

 – zárta gondolatait a pszichoterapeuta.
Mindent egybevetve arra, hogy Edina és G.w.M valóban boldogok lesznek-e hosszútávon, csak az idő adhat választ.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek