Megható

Jordán Tamás: Fél éve lettem igazán felnőtt, amikor eltemettem az édesanyámat

K.B.

Létrehozva: 2023.01.23.

Nem ma kezdte a színész szakmát Jordán Tamás, de még most is aktívan szerepel. Elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka.

Jordán Tamás a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színigazgató, főiskolai docens, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító és örökös tagja.

Jordán Tamás
Jordán Tamás / Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

A hihetetlen sikereket elért színész január 15-én rendkívüli módon ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. Jordán Tamás ugyanis újra színpadra lépett, majd családjával folytatta az ünneplést. Előbbi egyébként nem is annyira meglepő, hiszen a mai napig aktívan dolgozik tévés és mozis produkciókban is.

- Még nem beszéltem meg magammal, hogy 80 esztendős lettem - kezdte Jordán Tamás a Blikknek, majd megható őszinteséggel mesélt az élet felfogásáról:

- Mondják, hogy az ember annyi idős, amennyinek érzi magát. Ez az én esetemben többszörösen igaz. Olykor kilencvenévesnek tűnök, ha belenézek a tükörbe, máskor ötvennek, ha teszem a dolgom és az élet sűrűjében vagyok. De azt is válaszolhatnám a felvetésére: tulajdonképpen tavaly nyáron lettem igazán felnőtt, amikor eltemettem a 102 éves édesanyámat. Csodálatos asszony volt, gyönyörű, hosszú életet kapott a Teremtőtől, megpróbálom utánozni ebben - árulta el Jordán Tamás.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek