FÁJDALOM

Lánya boldogságára vágyik Körtvélyessy Zsolt: „Remélem Kinga végre boldog lesz”

Létrehozva: 2022.12.11.

Módosítva: 2022.12.11.

Egerszegi Judit színésznőt két évvel ezelőtt, mindössze öt hét alatt győzte le a koronavírus. Olyan gyorsan távozott az élők sorából, hogy még a szeretteitől sem volt ideje elbúcsúzni. A lelke azonban, a családtagok szerint tovább él a kis unokájában, Lesi Liliben, akinek sokat mesélnek a gyönyörű nagymamáról.

Még mindig nehéz beszélnie róla, érezni, hogy nem szívesen gondol vissza azokra a drámai napokra, melyeket két évvel ezelőtt, 2020 decemberében kellett megélnie: Körtvélyessy Zsolt színész 2020. december 8-án vesztette el a gyermeke édesanyját, a szerelmét, Egerszegi Judit színésznőt. A tragédiára nem voltak, nem is lehettek felkészülve, a 67 éves, energikus asszonnyal mindössze öt hét alatt végzett a koronavírus.

Szeretett volna jó nagymama lenni

A családot lesújtotta a gyász, azt sem tudták, hogy mihez kezdjenek hirtelen. Körtvélyessy Kinga kislánya, Lili akkor volt két és fél hónapos, a nagymamájával mindössze két találkozás adatott. 
– Azt hiszem, az a legfájdalmasabb az egészben, hogy Juditom mindössze kétszer tarthatta a karjaiban az unokáját – mondta a Bors megkeresésére, Körtvélyessy Zsolt, aki így folytatta: – Pedig nagyon szeretett volna nagymama lenni, sok időt tölteni a kicsi lánnyal. Emlékszem, sokszor beszélgettünk arról, hogy majd milyen közös programjaik lesznek, milyen meséket mond neki, hogy énekelni tanítja…

Fotó: DFP Kft

„Az édesanyja és az édesapja is én lettem a lányomnak”

Egerszegi Judit halála a színésznő lányát, Körtvélyessy Kingát is nagyon megviselte. 
A lányom legnagyobb támasza az édesanyja volt – magyarázta az özvegyen maradt színész. – Hiába voltam és vagyok neki, egy anya-lánya viszony mindig sokkal intimebb azt hiszem. A tragédia után igyekeztem egyszerre az anyja és az apja lenni Kingának, amit bár értékel a mai napig, nem érzem tökéletesnek. Vannak szerepek, melyeket nem lehet hibátlanul teljesíteni.
Körtvélyessy Zsolt és családja számára a mostani lesz a második karácsony Judit nélkül. Az ünnepekre ezért vegyes érzelmekkel készülnek.

Fotó: Fehér Gábor

„Remélem Kinga végre boldog lesz”

Gyertyát gyújtunk és sokat beszélgetünk majd róla – mondta szomorúan Zsolt. – A legfontosabb, hogy a kis unokánk, Lili minél több történetet halljon a nagymamájáról, hogy a lelkében egy élő kép legyen róla. Elmesélem majd neki, hogy Judit fantasztikus ember volt, egy művész, aki szakmailag többet érdemelt volna, mint ami megadatott neki, aki elvitte magával a csillogó tehetségét is. Peches volt, mert többet érdemelt volna a szakmában – gondolkodott hangosan Körtvélyessy Zsolt, aztán folytatta: – Egy kemény asszony, erős egyéniséggel, nem hagyta el a száját olyan szó, amiben nem hitt. Ebben egyébként nagyon hasonlít rá a lányunk, Kinga, aki remélem hamarosan túl lesz az élete mostani szakaszán, ami nem egyszerű ugye és végre újra boldog lesz – utalt a színész arra, hogy Körtvélyessy Kinga és L.L. Junior szakítottak.
–  Abban reménykedem, hogy kultúremberek módjára tudják majd rendezni a dolgaikat. Én mindenesetre itt leszek a gyermekemnek és az unokámnak, rám mindig, mindenben számíthatnak, ahogy én is rájuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek