Tandíj

Kiderült: Vilmos és Katalin egy kisebb ház árát költi tandíjra minden évben

Bors

Létrehozva: 2022.08.24.

Már tudni, pontosan mennyibe fog kerülni a hercegi párnak gyermekeik, György, Sarolta és Lajos taníttatása a költözés után.

Mint azt a Bors is megírta néhány héttel ezelőtt, költözik Cambridge hercege és hercegnéje, aminek többek közt az az oka, hogy Vilmos és Katalin szeretne közelebb lenni a megromlott egészségi állapotú Erzsébet királynőhöz. Emellett gyermekeiknek is szeretnének vidékibb környezetet biztosítani, ezzel téve felhőtlenebbé a gyermekkorukat.

Katalin hercegné, Vilmos herceg, Sarolta, Lajos, György, AFP
Fotó: AFP

A kiszemelt új iskola pedig nem más, mint az Adelaide Cottage-hoz közeli Lambrook School Windsorban, amiről most az is kiderült, mennyit kér egy-egy gyerkőc tanításáért. A 9 éves György herceg és a 7 éves Sarolta hercegnő az iskola közép- és felsőtagozatába járnak majd, ami fejenként átlagosan 6500 fontba, azaz több mint 3 millió forintba kerül majd egy félévre.

Ennyibe kerül a hercegi pár gyerekeinek taníttatása

Egészen pontosan így alakul a féléves ceh:

  • Lajosnak 4389 font
  • Saroltának 6448 font
  • Györgynek 6999 font

A Daily Mail számításai szerint azonban a járulékos költségekkel együtt összesen évi 53 ezer font (közel 26 millió forint) lehet a három gyermek taníttatása.

Természetesen a királyi család számára a lehető legfontosabb a jövőbeni uralkodó taníttatása, ugyanakkor a Lambrook iskolában még sosem tanult trónörökös.

52 hektáros, bentlakásos iskola

A költözés hírét a palota is megerősítette már, ahogy az is borítékolható volt, hogy a távolságok miatt nem maradhatnak eddig iskolájukban a gyerekek. A Lambrook School ugyanakkor kézenfekvő választás volt, ez a lehető legközelebbi iskola, ahová járhatnak. Az 52 hektáron elterülő intézmény alapvetően bentlakásos, 560 diák tanulhat itt, de a hercegi pár úgy határozott, hogy napközisek lesznek, tehát hazamennek a tanítás után a gyerekek, ezzel a hagyományokat sem tartják. Vilmos és Harry herceg ugyanis ennyi idősen már javában bentlakásos intézménybe jártak, Katalinék azonban egészen más gyerekkort szánnak Györgynek és testvéreinek. Ami jóval kevésbé merev és szigorú, és persze klasszisokkal kevesebb médiafigyelemmel jár, mint amiben Vilmoséknak részük volt.

Az új iskolájuk, bár tekintélyes múlttal bír, 1860-ban alapították, és még Viktória királynő unokái is itt tanultak, elképesztően innovatív. Az órák csak 35 percesek, és nem erőltetnek semmit a diákokra. Ha valaki nem szeret igazán sportolni, választhat mást: kiélheti magát a filmkészítésben, vagy akár a főzésben. A tudományt sem hanyagolják el: egy 7 millió dollárból felépített technológiai épület várja, hogy elkápráztassa a jövő vezetőit a számítógépes programcsomagjaival és a tudományos laborokkal. De van itt fedett medence, golfpálya, lovaglási és búvárkodási lehetőség is itt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek