Szomorúság

Ambrus Attila fájdalma: Édesanyám nem hajlandó eljönni az unokái keresztelőjére

2022. augusztus 19. péntek 03:00

Lassan végéhez közeledik Ambrus Attila családjának első nyara az új jövevénnyel. A Borsnak előszeretettel mesélte el, milyen mozgalmasan telt a kis kilenc hónapos Magorral az első vakációszezon, és milyen segítséget kapnak a nagyszülőktől. Kiderült azonban, hogy bár úgy tűnt, édesanyjával kibékültek és minden rendben van, mára megint rossz lett a viszony közöttük.

Ambrus Attila kisfia, Magor 2021. november 12-én született, így most volt az első nyár, amit családjával töltött. Hatalmas öröm egy kisgyermek, de ugyanakkor hatalmas felelősség is társul hozzá, és nem mindig minden fenékig tejfel. Főleg így, hogy egyikük egyéves lesz, a másikuk pedig 3 éves. Erről beszélt őszintén a Borsnak Attila.

A Viszkis és felesége tavaly november óta két gyermeket nevel  Fotó: Bors

„Néha kell a segítség”

Rengeteget megyünk mindenhova a kicsivel. Együtt medencézünk, izzadunk – kezdte kollégánknak Ambrus Attila, aki elmesélte, hogy a megannyi csoda mellett azért sokszor nehéz egy kisbabával.

Hihetetlenül mozgalmasan telt a nyár, és nem is tudom mikor pihentem ki magamat utoljára. Ellenben én nem panaszkodhatok, akinek igazán nehéz a dolga az a feleségem. Ugyan reggelente egyszer-kétszer be tudok segíteni, de én megállás nélkül dolgozom, így a gyerekkel való nehézségek sokszor sajnos a páromra hárulnak. Most elkezdődött az ovi, szóval végre egy kicsit kapunk levegőt. Szerencsére feleségemnek a szüleire tudunk számítani, és akad olyan, hogy igényt is tartunk a segítségükre, hogy néha kicsit le tudjunk pihenni – nyilatkozta a Borsnak a Viszkis, akitől mikor megkérdeztük, hogy az ő édesanyja mennyire veszi ki a részét a nagyszülősködésből, meglepő dolgot árult el.

Attila beismerte: bizony vannak nehezebb pillanatok is  Fotó: Bánkúti Sándor

„Velem 50 évig nem foglalkozott”

Az én édesanyámmal úgy tűnt, hogy minden rendben lesz. Már egyszer ki is békültünk, de ez összvissz odáig tartott, amíg be nem jelentette, hogy ő nem hajlandó eljönni a gyerekek keresztelőjére – ecsetelte felháborodottan a keramikus, majd elmesélte, hogy anyukájával kapcsolatban milyen elhatározásra jutott. 

Ekkor jöttem rá, hogy talán végleg le kell húznom anyámat a térképről, és nem foglalkozni vele többet. Tiszteletben tartom az ő vallását, de egyszerűen nem hajlandó felfogni, hogy a világon a legelső nem Isten, hanem az unokái, a családja. Az egy dolog, hogy velem 50 évig nem foglalkozott, de nem akarom végignézni, hogy az unokáival, a gyerekeimmel is ugyanezt csinálja. A vallás az legyen az ő dolga, de innentől kezdve én már nem foglalkozom ezzel többet, nem éri meg – tette hozzá.

Nem ez az első eset

Ahogy azt korábban megírtuk, Ambrus Attila nem először harcol édesanyjával, mivel az asszony a hetvenes években megismert egy vallást, amely szerint azóta a mindennapjait éli. Ahogy korábban mesélte nekünk, a faluban fekete bárányként tekintettek anyukájára annak idején.

Az anyám Jehova Tanúja, ők pedig a vallási nézeteik miatt nem ünneplik a karácsonyt. Nekik más az értékrendjük ezzel kapcsolatban is. Nem tudok mit kezdeni ezzel. Vagy tudomásul veszem, vagy bevágom a durcát. Viszont én azt vallom, hogy addig kell a szeretteinkkel együtt lenni és tartalommal megtölteni az életet, ameddig ezen a világon vannak. Utána már hiába bánjuk, ha valamit elrontottunk – mondta karácsonykor a Borsnak Attila.

Nem kell több gyerek!

Amikor rákérdeztünk Attilánál, hogy gondolkozott-e, illetve szeretne-e egy harmadik trónörököst, akkor kedves kuncogás mellett röviden ennyit felelt: 

– Ha húsz évvel fiatalabb lennék gond nélkül. Ennyi idősen már nem hiszem, hogy felelősségteljes döntés volna. Így is folyton dolgozom, és sokszor úgy érzem a két gyerekemmel sem tudok elég időt tölteni. 

https://cdn.borsonline.hu/2022/06/6mPRHrwAx99ZhZPMg0YB0J2HnS6wosHvr2systKvQdo/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgzZjU2YjNjNWM5MzRhYThhOGMwZTdiMWMxNTEyZWY0.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Ambrus Attilát rendszeresen verték gyerekként, ő sosem emelne kezet sajátjaira

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15172690_auto_resized.jpg
origo.hu

Gulácsi Péter rossz formában: ekkorát még nem hibáztam

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9001_resized.jpg?avcount=1664695807
origo.hu

Boldog gyermekkora volt - megszólaltak a híres zenész fiának újpesti öngyilkosságáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15172135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiderült, mi okozta a budapesti diák tragédiáját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15171471_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Ez élet igazságtalan sokszor” – kiderült, mi okozta a 15 éves Patrik halálát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15174379_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Diktatórikus viselkedése miatt kerülhet még nagyobb bajba V. Naszályi Márta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9000_resized.jpg?avcount=1664695807
metropol.hu

Kiderült: Meghan Markle így készítette ki a palota alkalmazottjait

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15172458_auto_resized.jpg
travelo.hu

Hamarosan indul Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb képzőművészeti vására

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15173840_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kemény szavak hangzottak el: Pápai Joci megríkatta Szekeres Adrien lányát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8958_resized.jpg?avcount=1664695807
vg.hu

Az elmúlt 250 év híreit olvashatod, most ingyen! (X)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15173266_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mellette voltam az utolsó szívdobbanásáig” – felesége könnyek közt közölte, meghalt Fábián Roland

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15173683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Háromgyerekes családapa halt meg az ajkai tragédiában: „Amikor meghallottam, mi történt, sírva fakadtam, mint egy gyerek”

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/NpvosHkWAEGc2ZkY9Hwz_l_R0-qWc_Cgv8MPTr2oWjs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk1MGI5OTc2MGRjYzQ2NTJhNTQ1NDMyMGY1MmVmMDQ0.jpg
Emlékezés

Megszökött az idősek otthonából Som Lajos édesanyja