Operett

Peller Károlytól milliós értékben loptak el színházjegyeket

2022. május 22. vasárnap 13:00

Peller Károlyról, a Budapesti Operettszínház művészéről sokan hiszik, hogy színházi partnere, Peller Anna a testvére. Noha a húga valóban színházi ember, ám Erzsébet nem a színpadról lehet ismerős a nézőknek.

Forrás: DFP

A Peller-családban érdekes módon nem a szülők örökítették át a színház imádatát a gyerekeikre, hanem fordítva történt. 

– Nem voltunk színházba járó család. Az iskolával évente egyszer jutottunk el valamelyik kötelező darabra – eleveníti fel a múltat a Kálmán Imre- és Honthy Hanna-díjas Peller Károly.
Az első önálló élményük egy opera volt, amelyet azért erőszakolt rá a húgára, mert így akart bevágódni kedvenc énektanárnőjénél. Szörnyű élményként élték meg az előadást, utána sokáig kerülték a műfajt. 

Peller Erzsébet, Peller Károly, Facebook
Peller Károly a színpadot választotta, míg húga a Játékszín szervezésén dolgozik  Fotó: Facebook

– Aztán a nagymama elterelgetett minket a bátyámmal a Harlekin Gyermekszínházba, ahol Koltai Róbert testvére, Judit tanított. Nagyon szerettünk oda járni, imádtam a csoportos foglalkozásokat, de egyszer azt akarták, egyedül szerepeljek, amire nem voltam alkalmas. Otthagytam a csoportot, utána már csak Kareszt kísérgettem. De az ő pályafutása sem tartott sokáig, mert fogszabályozót kapott, és úgy nem engedték színpadra – folytatja a történetetüket a Hétvégi Borsnak Erzsébet.

– Meg is sértődtem, rosszulesett, hogy nem számított a tudásom, csak a fogszabályozó! – vág közbe Károly. – Viszont akkor már mocorgott bennem a színház iránti szerelem, és jelentkeztem Botka Valéria és Csányi László musicalstúdiójába. Ott hallottam először az operettről, a musicalről, és teljesen elvarázsolt ez a világ. A nagy újdonságnak számító Rock Színházban Böbével láttuk az összes musicalt, de más darabokra is jártunk, sőt előadás után megvártuk a művészeket, fényképekre, műsorfüzetekbe gyűjtöttük az autogramokat. 

Peller Károly, Peller Erzsébet gyerekként
Karcsi és Böbe gyerekként  Fotó: Facebook

A rengeteg aláírás nagy része megsemmisült, amikor húsz éve leégett a házuk, de amit sikerült megmenteni, féltve őrzik.

– Tízesével vettem a jegyeket, és a Madách Színházban egyszer megkérdezték, ha már mindig ipari mennyiséget viszek, nem akarok-e közönségszervező lenni – folytatja a színész. – A Madáchban akkor még az előadások szünetében is volt jegyárusítás, és így ráadásul ingyen láthattam azokat. Az Apácákat például ötvennégyszer! Ám egyszer, amikor betörtek hozzánk, többmillió forint értékű jegy volt a lakásunkban, és mindet elvitték. Évekig törlesztettük az árát.

17 évesen aztán felvették az Operettszínház Stúdiójába, ami mellett már nem tudott jegyeladással foglalkozni, ezért édesanyja vette át a feladatot. Először munka mellett csinálta, majd ahogy egyre népszerűbb lett a fia, a vevőköre is bővült, a Budapesti Operettszínház főállású szervezője lett, és később Erzsébet is besegített neki.

– Akkoriban nem volt munkám, ezért csatlakoztam anyuhoz. Idővel aztán én is a szervezésre kerültem. Büszke voltam, amikor Karesz darabjaira hamar elfogytak a jegyek. Előadások után pedig ugyanúgy várták őt a rajongók, mint annak idején mi az akkori sztárokat, és nagyon sokan akartak a barátnőim lenni, hogy közelebb kerüljenek hozzá… – meséli nevetve Erzsébet, akit három éve a Játékszínbe csábított Várnagy László, a szervezés vezetője, és nem bánta meg a döntést. Igazán családias hangulat uralkodik a munkahelyén.

Peller Károly, Oszvald Marika, Budapesti Operettszínház, Oszi Boszi
Az Operettszínházban az Oszi Boszi című darabban Károly nem csak szerepel, de írta és rendezte is  Fotó: Budapesti Operettszínház

– Anyuban és Hugiban is fantasztikus, ahogy rajonganak a színházért, és ezt a lelkesedést a nézőkre is átragasztják. Ha az egyik előadásra már nincs jegy, az illetőt rábeszélik egy másikra – meséli Károly, aki már 24 éve az Operettszínház egyik vezető szólistája. Emellett sokfelé hívják: a Puskás-musicalben, a József Attila és a Karinthy Színházban, a Hatszínben is játszik, Sopronban pedig nemrég volt bemutatója. Emellett rendez, egy utazó társulattal a Gül babát viszik szerte az országban és a határon túl is, ősszel pedig Nyíregyházán rendezi a Misi mókus családi musicalt. 

– Ha van időm, imádok színházba járni, és akkor igazi nézővé, a régi rajogóvá válok. A Játékszínben legutóbb a Chaplin-darab varázsolt el. 

– Az Operettszínházban megéltem, ahogy Kareszért rajongtak és érte vettek jegyet a nézők. Nagy vágyam, hogy egyszer a Játékszínben is szerepeljen, és büszkén mondhassam, hogy a testvére vagyok! – zárja Erzsébet. 

https://cdn.borsonline.hu/2021/07/jUM7Su0MgyOv4_oU7rku8WabJPNO4Py49Z_LSt4xzK4/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY0ODQyNWYwMmQ2YTQzN2JhNDc2Y2ZlZTdhYTQzODcy.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Nem tud megszabadulni őrült rajongójától Peller Károly: minden lépését figyelik

Évek óta tart a közkedvelt művész kálváriája.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16474254_auto_resized.jpg
origo.hu

Nem fogja elhinni, hol a legolcsóbb most a csirkemellfilé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16474045_auto_resized.jpg
life.hu

A mesterséges intelligencia megjósolta a világvégét: borzasztó dolgok várnak ránk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16474242_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrán háborús hőst méltatott a kanadai házelnök – a gond csak annyi, hogy a Waffen-SS-ben szolgált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16472114_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mindörökké harc: Ezek a csillagjegyek gyűlölik egymást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16472303_auto_resized.jpg
vg.hu

Londoni professzor: Ukrajna katonai veresége végzetes csapás lesz a NATO számára, és erről a Nyugat tehet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19958_resized.jpg?avcount=1695634810
origo.hu

B.szódj meg, takarodj az országunkból, így tüntettek Zelenszkij ellen - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16472250_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Hétvégi menütippek, ha nem tudod, mivel kápráztasd el a családod

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19955_resized.jpg?avcount=1695634810
vg.hu

Visszaállítani a szakember szó becsületét (X)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19957_resized.jpg?avcount=1695634810
origo.hu

Az élelmiszer-infláció letöréséhez nem elég a 6 árharcos multi élelmiszerlánc (x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19710_resized.jpg?avcount=1695634810
she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a tanévkezdés miatti stressz(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/09/u6vEFt8QY25MLL5J7qh7czSzoh4_3uAKUxfOvbcIysw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzllYjllMGM3NTBhMTQ3Zjc5MTk3NzgwN2YzZTU4ODNm.jpg
Hiány

Kóbor János özvegye: "Kár, hogy az apukája nem láthatja, hogy milyen gyönyörű fiatal nővé cseperedett a kislánya"

https://cdn.borsonline.hu/2023/09/MG9JPC8eZhwojmhTuiATOwNskMThXuiDLacgL8NRJ3A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZmOTM2ZTk0ZDZkNzQyYjJhNTIxNjU3N2QyYWQxMjFi.jpg
Szívszorító

Kóbor Zsóka szívszorító dolgot mesélt megboldogult férjéről, Mecky-ről