Betegség

Kiderült, milyen betegség miatt mondta le a koncertjüket a Korda házaspár

Soltész Mónika

2022. május 1. vasárnap 19:00

Orvosi javaslatra mondta le vasárnapi fellépésüket a Korda házaspár. Utánajártunk, mi lehet ennek a hátterében. A Borsnak Balázs Klári árulta el, egy vírusos influenza döntötte le őket a lábukról. Sajnos egy hét után még mindig nem gyógyultak annyira fel, hogy színpadra álljanak.

A házaspár a hivatalos Facebook-oldalán tudatta, a vasárnapi mosonmagyaróvári koncertjüket el kell halasztani. Az énekesnő nem részletezte ennek okát, csupán utalt rá, valamilyen betegség állhat a háttérben. Lapunk érdeklődésére elárulta, sajnos valóban egészségügyi problémáik adódtak.

– Gyuri betegedett le először, de én is elkaptam tőle. Neki súlyosabb az állapota, antibiotikumot kell szednie, szerencsére nekem nem volt rá szükség. Én két napig voltam lázas, de hála istennek már lement, viszont a férjemnek még mindig hőemelkedése van – kezdte a Borsnak Klárika, aki ekkor döntött arról, hogy lemondja a fellépésüket.

– Nem akartam kockáztatni, konzultáltam az orvosunkkal, hiszen sok előadásunk lesz a közeljövőben, és meg kell, hogy gyógyuljon teljesen. Nyolcvanhárom évesen nem tehetem ki annak, hogy gyengén álljon színpadra. Azt gondoltuk, hogy vége van, de sajnos mégsem gyógyultunk meg. Már ma egy hete tart, ami egy vírusos influenzánál végül is nem számít hosszú időnek. Nem értem, miért nem kommunikálják a médiában, hogy járvány van, ugyanis nekünk majdnem minden ismerősünk beteg. Mind a ketten voltunk koronavírusosak, de ki merem jelenteni, hogy ez most rosszabb. Én nem kapok az orromon levegőt, Gyuriról nem beszélve, mert neki erősen a mellkasára és a torkára húzódott – mesélte az énekesnő.

Korda György és Balázs Klári
Most a gyógyulásukra koncentrálnak, mert rengeteg fellépésnek kell eleget tenniük a nyár folyamán. Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

– Azért írtam ki a közösségi oldalunkra ezt az információt, mert nem akarom, hogy elkezdjenek az emberek kombinálni. Nincsen semmilyen nagy baj, de az orvos még egy hét pihenést és fekvést ír elő nekünk. A legfontosabb az egészség, semmi nem számít, Gyurira meg különösen vigyáznom kell! Átvállalnám helyette, ha tehetném, mert a szívem vérzik érte. Most még rohanok a gyógyszertárba, hogy mielőbb felépüljünk. Muszáj nekem erősnek maradnom, most egy picit magamat háttérbe szorítom. Senkit nem engedünk soha a közelünkbe, ha betegek vagyunk, mert van annyi felelősség bennünk, hogy nem akarjuk másnak is átadni a fertőzést – fűzte hozzá.

Klárika szerint a legjobb, amit most tehetnek, hogy kizárják a környezetet és csak pihennek.

– Gyuri most is fekszik, jól betakargattam, és engedem be neki a friss levegőt. Az eddigi napi vitaminmennyiséget megdupláztuk, sok folyadékot kell inni, ezt mindenkinek ajánlom. Igaz, étvágyunk nem nagyon van, de legalább nem lesz annyira szűk a ruhám – mondta viccelődve az énekesnő, majd zárásként még hozzáfűzte:

Minél idősebb az ember, annál veszélyesebb egy ilyen betegség. Viszont nekünk nagyon jó orvosaink vannak, jó kezekben vagyunk, és koncentrálunk a gyógyulásra, nincsen semmi olyan komoly baj, ami megakadályozná ezt az igen dús nyarat, ami előttünk áll – mondta Klárika.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin megalázó üzenetet küldött a brit miniszterelnöknek

vg.hu

Elképesztő, emelt bérrel sem találnak szakácsot Hosszú Katinka bisztrójába

mindmegette.hu

Folytatódik a szalmonella-botrány: újabb csokoládék fertőzhetnek

magyarnemzet.hu

Az amerikai igazságszolgáltatás is egy politikai csatatér

ripost.hu

Ez vezethetett Zámbó Krisztián szakításához?

hirtv.hu

79 éves férje lőtte agyon a 21 éves énekesnőt

borsonline.hu

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

mindmegette.hu

Brutális béremelés az Aldinál: egy boltvezető több mint 1 millió forintot is kereshet

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

„Torokfájással ébredtem” – napokkal később három végtagját amputálták az ígéretes fiatal sportolónak

borsonline.hu

Most közölték a meteorológusok: Nem várt fordulatot vesz az időjárás

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

További cikkek

Szívfacsaró

Szívfacsaró üzenetet hagyott fia sírján Berki Krisztián édesanyja – Videó