Múlt

Csonka András vallomása: Megalkuvó voltam

2022. május 6. péntek 05:00

A népszerű színész a Bátorságok Könyvének adott interjújában elárulta, a munkába menekült édesapja betegsége elől.

Formabontó színházi produkcióra készül Csonka András – számolt e a hírről a Metropol. A sztár május 13-án a 6SZÍN-ben vall leplezetlen őszinteséggel Gerlits Réka és Mészáros Piroska Mindennapi bátorságunk című előadásában. A Bátorságok Könyve online magazin két alkotójának nagy örömmel mondott igent Bandi, aki nem tagadja, nem mindig volt a legbátrabb az életében.

Bátorság vagy gyávaság?

– Ha végignézek az életemben és visszapörgethetném, akkor nagyon sok mindent másképp csinálnék, gondolok itt a magánéletemre, társasági életemre vagy a szakmai próbálkozásaimra. Az átlagnál többször akartam megúszni a dolgokat vagy megalkuvó voltam. A Főiskola után a munkám volt a mentsváram, édesapám szellemi leépülése óriási feszültség faktor volt otthon. A Família Kft. nagyon jó menekülő út volt számomra; a szakmai sikerek jöttek, a magánéletemet viszont teljesen eltemettem. Akkor örültem, hogy belekapaszkodhattam a sorozatba, de ha lehetne, visszatekerném az idő kerekét. Ha visszapörgethetném az életem, teljesen másképp csinálnám, de visszanézve ezt könnyű mondani. Kifejezni könnyű, amit elszúrtam, de vajon ez bátorság vagy gyávaság? – vetette fel a kérdést Bandi.

Veszélyes kreált valóság

Csonka András a két műsorvezetőnő egyöntetű vélemény szerint azon kevés hírességek közé tartozik, aki ugyanúgy felvállalja a gyengeségeit, ahogy a sikereit is, ami a közösségi média világában igazi bátorságra vall.

20210201
A Life TV Ébredj velünk című reggeli műsorának első élő adása
Csonka András
Budapest
Végh István
Bors
Fotó: Végh István

– Bátorság? Inkább vágy az őszinteségre. Tudjuk miről szólnak a mai világban a dolgok, miközben sokszor egy kreált valóságot látunk. Nem szeretem, hogy közismert emberek, színészek kinyilatkoztatnak, egy idealizált képet mutatnak, ahelyett hogy felvállalnák a gyengeségeiket. Hosszútávon nem működnek az álarcok. Nekem az igazi bátorságom, hogy felvállalom a gyengeségeimet. A közösségi média sok szempontból nagyon káros, hiszen csak azt látjuk, hogy mindenki utazik, gyönyörű, drága ruhákban jár és photoshopolt fejjel vigyorog, ami miatt rengeteg ember érezheti rosszul magát – mondta Bandi.

Minden embernek van egy sztorija

Gerlits Réka és Mészáros Piroska saját barátságuk, élettörténetük és karrierjük alapján állítja színpadra a Mindennapi Bátorságaink című előadást.

– Lényegében elindul két lány azon az úton, hogy a végén a Bátorságok Könyvénél lyukadjon ki. Amikor megszületett az ötlet, rögtön éreztük, hogy nagyon nagy vállalás ez a részünkről, hiszen olyan intim témákat is érintünk az előadáson mint; az anyaság, nőiség, párkeresés vagy a plasztikai beavatkozások. Fontos volt számunkra az őszinteség, mivel minden embernek van egy sztorija, mindenkinek fontos, hogy bátor legyen, hiszen ki kell tudnunk magunkért állni. Fontos, hogy ezt együtt barátként és kollégaként csináljuk, hiszen a Bátorságok Könyvét is a mi életünk, barátságunk története szülte. Az elmúlt egy évben számtalan beszélgetésünk volt már hírességekkel, kollégákkal és közéleti szereplőkkel, akik vicces vagy olykor drámai történeteiken keresztül osztották meg velünk, mi is számunkra a bátorság. Ezek az előadások egyszeriek és megismételhetetlenek, hiszen a produkció második felében hallható interjú csak ott, egyszer hangzik majd el – mesélte Réka és Piroska.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Észak-Korea földre hullott idegen tárgyakat sejt a koronavírus-járvány berobbanása mögött

vg.hu

Elképesztő, emelt bérrel sem találnak szakácsot Hosszú Katinka bisztrójába

borsonline.hu

3 fiatal életét követelte: rosszul felszerelt téligumi volt a felcsúti „halálautón”

hirtv.hu

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

metropol.hu

Ezt tedd, ha a rekkenő hőség idején a társasház nem engedi, hogy használd a klímádat

hirtv.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati lépések - Orbán Viktor rádióinterjúja élőben

borsonline.hu

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

mindmegette.hu

Folytatódik a szalmonella-botrány: újabb csokoládék fertőzhetnek

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Több megyére riasztást adtak ki, jégeső is eshet

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

További cikkek

Szívfacsaró

Szívfacsaró üzenetet hagyott fia sírján Berki Krisztián édesanyja – Videó